EvoluciĂł al fons de la piscina

0
1335

El club Anxovetes de l’Empordà va fer al juliol un reeixit curs intensiu i espera mantenir la formació aquest nou curs


Un dels estius més atípics de les nostres vides, per no dir el més excepcional, està a punt d’abaixar el teló. Ho farà amb el distanciament social, les mascaretes i els gels hidroalcohòlics com a grans protagonistes, però també amb clàssics de sempre, com ara el rol de les piscines i platges com a espais de desconnexió per excel·lència. Més enllà d’això, però, l’aigua també pot ser lloc d’aprenentatge.

Durant el passat mes de juliol, la Piscina Municipal de l’Escala va ser l’escenari del curs intensiu d’estiu d’hoquei subaquàtic impulsat pel club Anxovetes de l’Empordà, una activitat que tenia un objectiu dual: d’una banda, que els esportistes habituals d’aquesta disciplina poguessin seguir practicant l’esport després de mesos sense poder-ho fer a causa de la pandèmia de la Covid-19, i de l’altra, captar nous jugadors i jugadores. «El que volíem era mantenir la flama encesa. Després del confinament i de la inactivitat física era fonamental tornar a entrenar junts amb un curs intensiu que treballés aspectes més tècnics i avançats i que, a més, ens pogués servir per fer difusió de l’esport i engrescar nous esportistes», ressalta el president del club escalenc, Boris Weitzmann.

Per Weitzmann, la valoració d’aquest curs d’estiu ha resultat positiva tenint en compte el context pandèmic que impera actualment. «Ha anat prou bé, amb un total de vuit esportistes, un dels quals possiblement s’apuntarà a la pròxima temporada. Hem entrenat intensament i hem pogut dedicar més temps a aspectes tàctics i també tècnics. En definitiva, l’activitat també ens ha servit per adonar-nos que necessitem mantenir la forma física».

ELS REPTES DE LES ANXOVETES. Actualment l’entitat empordanesa compta amb una plantilla d’una dotzena de jugadors i jugadores d’entre 11 i 16 anys, un bloc que entrena els divendres al vespre. De cara al futur, Weitzmann reconeix que la presència del coronavirus fa que «el futur de l’esport en general sigui incert», però apunta que seguiran fent entrenaments, entre altres coses perquè la transmissió de la Covid a l’aigua de la piscina, a causa del clor, és més complexa. «Els tornejos i campionats es complicaran molt en un futur, falta veure com evolucionarà aquesta situació», conclou.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li