Entre riba i riba del mediterrani

0
1403

La 12a edició del Festival Portalblau, que té lloc des de l’11 de juliol fins al 9 d’agost a l’Escala


Amb la intervenció artística «Mare mortum», de Marc Sellarès, es va posar en marxa la 12a edició del Festival Portalblau, que té lloc des de l’11 de juliol fins al 9 d’agost a l’Escala. Sellarès, amb tota una declaració d’intencions, va dibuixar una silueta de grans dimensions, de 50 metres de llarg per 10 d’ample, a la platja Moll Grec. La silueta representava un infant refugiat, estirat i immòbil a la sorra. Com estava pensat, les onades van acabar esborrant el dibuix: una metàfora sobre com el mar s’emporta la vida d’aquells que volen creuar el mediterrani fins a arribar a la riba nord.

CONFERÈNCIES. Amb aquest mateix missatge, Portalblau va oferir dues xerrades el 12 i 13 de juliol a l’Alfolí de la Sal: la primera, «Camins de silenci a la Mediterrània», amb els periodistes Martí Albesa i Sara Montesinos; la segona, amb el corresponsal a l’Orient Mitjà, Tomás Alcoverro, que va emplenar de gom a gom la sala parlant d’«Entre Barcelona i Beirut, dues vores del Mediterrani».

CICLE DO RE VI. Entre altres propostes, aquest cap de setmana actuaran a l’Alfolí la pallafrugellenca Clara Peya , flamant Premi Nacional de Cultura, divendres; i la rosinca Rusó Sala, que presenta l’àlbum Desirem, diumenge.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li