‘En Joan del Molí’, en versió digital

0
689

Les cobles Tres Vents i Contemporània enregistren virtualment la peça dedicada a Joan-M. Teixidor i Bahí


 

La Cobla Contemporània de Barcelona i la cobla Tres Vents del Rosselló han penjat una versió virtual de la composició En Joan del Molí. La peça és una composició d’Olivier Marquès, dedicada a títol pòstum a Joan-Maria Teixidor i Bahí, veí d’Agullana. Aquesta versió digital, que es pot trobar al canal de YouTube de la Cobla Contemporània, ha estat enregistrada individualment des del confinament particular de cada component d’ambdues cobles.

L’origen d’aquesta composició el trobem al juliol del 2018, quan des del grup Sardanista d’Agullana van demanar a la cobla Tres Vents que compongués una sardana en honor a la figura de Joan­-Maria Teixidor, que havia mort de forma sobtada dos mesos abans. El tinent d’alcalde i regidor de Cultura del municipi, Joan Reynal, forma part del grup formatiu de sardanistes Flors de Juliol, i va ser ell el que va iniciar els contactes: «L’Olivier Marquès va venir al poble, per conèixer com era la vida d’en Joan i per veure on vivia». A partir d’aquesta visita, Marquès va compondre la peça musical En Joan del Molí, sobrenom amb què era conegut al poble. La Tres Vents va interpretar la sardana per primer cop el 10 d’agost del 2018 a Agullana. Un acte molt emotiu, ja que, com recorda Reynal, «totes les entitats del poble van col·laborar econòmicament per portar l’orquestra i pel que valia la composició de la sardana».

Des de llavors, la peça no només és interpretada per la cobla Tres Vents, sinó que forma part del repertori habitual de la Cobla Contemporània de Barcelona. Precisament la Contemporània l’ha inclòs al CD Contemporanis 9, que s’editarà aquest any. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li