Els funcionaris de les presons denuncien la Generalitat a Treball

0
1338

Alerten del suposat incompliment de les normes de prevenció de riscos laborals, els mitjans insuficients de protecció individual per al personal, i la falta o insuficiència de desinfecció necessària de les instal·lacions


El sindicat CSIF (Central Sindical Independent i de Funcionaris) va denunciar divendres els Serveis Penitenciaris de la Generalitat a Inspecció de Treball per les condicions amb què han de treballar els funcionaris de presons. Alerten del suposat incompliment de les normes de prevenció de riscos laborals, els mitjans insuficients de protecció individual per al personal, i la falta o insuficiència de desinfecció necessària de les instal·lacions.

El sindicat recorda que el dilluns 16 de març, amb l’estat d’alarma ja activat, ja van demanar a la Conselleria de Justícia la suspensió immediata de les comunicacions dels presos, cosa que ja s’havia aplicat a la resta de l’Estat dos dies abans. Asseguren que tres dies després hi va haver algunes disfuncions i irregularitats a les presons, com ara prohibir l’ús de mascaretes als funcionaris o mantenir el 100% de la plantilla treballant. L’endemà van proposar deu mesures, com l’ús de les videoconferències per als presos i la reorganització dels torns de treball. I el dia 23 van demanar a Salut que es fes la prova del coronavirus a tots els professionals penitenciaris, i a Justícia que el CIRE produís equips de protecció individual. Però segons el sindicat, la Generalitat no ha actuat amb prou diligència, motiu pel qual l’han denunciat.

El mateix divendres, la Conselleria de Justícia va anunciar que repartirà unes 50.000 mascaretes procedents d’un estoc entre els professionals dels centres penitenciaris.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li