«Els casaments no s’han anul·lat però han canviat de data per a l’any vinent»

0
719

Hi ha casaments pel civil i per l’església, i en aquest sentit, segons fonts de l’Ajuntament de Figueres, ara com ara «només s’han suspès dos casaments», però si parlem dels casaments per l’església, mossèn Miquel Àngel Ferrés –de l’església Sant Pere– explica que «tot s’ha suspès sine die i el que més s’ha suspès són els batejos i les comunions que s’havien de fer aquests propers dies»


Els mesos de primavera i estiu són els més demanats a l’hora de buscar data per casar-se i ho hem pogut veure els darrers anys, que la tradició de contraure matrimoni ha anat a l’alça. Aquest 2020, amb l’arribada del bon temps, moltes parelles esperaven celebrar el seu dia però algunes s’han vist afectades per la crisi de la Covid-19. En aquesta edició hem parlat amb diferents col·lectius que ens han explicat en quina situació es troben, com ara l’església, els Jutjats de Pau, les empreses de wedding planners o els espais de celebracions, entre altres. Hi ha casaments pel civil i per l’església, i en aquest sentit, segons fonts de l’Ajuntament de Figueres, ara com ara «només s’han suspès dos casaments», però si parlem dels casaments per l’església, mossèn Miquel Àngel Ferrés –de l’església Sant Pere– explica que «tot s’ha suspès sine die i el que més s’ha suspès són els batejos i les comunions que s’havien de fer aquests propers dies». El mossèn afegeix que s’han ajornat «dos casaments i quatre o cinc batejos». D’altra banda, mossèn Joan d’Arquer, de la basílica de Castelló d’Empúries, assegura que per ara no s’ha anul·lat res: «A l’abril no teníem cap casament i els que estan programats pel maig i juny de moment no s’han ajornat, estem a l’espera de veure què passarà».

‘WEDDING PLANNERS’ I ESPAIS DE CELEBRACIÓ. Qui s’ha vist realment afectat per a la crisi del moment són les empreses organitzadores, com ara els wedding planners Maite Mach: el gerent de l’empresa explica que «els casaments no s’han anul·lat tots però s’han posposat a altres dates, molts mantenen la mateixa data però de l’any 2021». Un dels espais amb més demanda és la Farinera de Sant Lluís, el seu director, Josep Costa, declara que tots els esdeveniments d’empreses que estaven planificats per a aquest març i abril «han quedat suspesos i es faran als mesos de tardor i hivern, entre setmana». Pel que fa als casaments, exposa que tenien «agendats casaments cada setmana i de moment els de maig els hem reubicat per a l’any vinent, i els programats pel juny i juliol mantenen la data a l’espera de saber què passarà». Així doncs, aquest any, el «sí vull» haurà d’esperar.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li