El projecte de la protectora d’animals a Pedret i Marzà s’ajorna més enllà del 2021

0
545

El Consell Comarcal informa que hi haurà noves aportacions econòmiques per la via del PUOSC


El nou centre de protecció d’animals de companyia haurà d’esperar una mica més. El projecte de la instal·lació comarcal prevista a Pedret i Marzà s’ajornarà almenys fins al 2021. Per una banda, hi havia retards per qüestions urbanístiques relacionades amb el Centre de Tractament de Residus, que és a la mateixa zona, i ara s’hi ha afegit una nova via de finançament amb el Pla únic d’obres i serveis. S’aconsegueixen 200.000 euros. Això obligarà a signar nous convenis entre ajuntaments, la Diputació i el Consell Comarcal.

El projecte executiu del centre d’acollida d’animals està aprovat i preveu una inversió de 830.324 euros. D’aquests, Figueres n’havia d’aportar 300.000 en dues anualitats; la Diputació, 300.000 més; el Consell, 136.064 euros, i la resta d’ajuntaments, 94.260 euros. Precisament, en el ple de Figueres de la setmana passada es va donar compte del requeriment previ a la resolució del conveni per a la construcció de l’equipament perquè les obres no s’han executat.

El projecte es va començar a tramitar a finals del 2019 i estava previst que l’Ajuntament de Pedret i Marzà fes una modificació urbanística per aixecar la instal·lació. Els tràmits urbanístics, obstacles financers i la convocatòria del PUOSC han fet canviar els tempos. Diversos ajuntaments, dels 54 adherits al servei, van demanar ajuts per sufragar les seves aportacions. Aquests ajuts s’han aconseguit i sumen els 200.000 euros que varien el pla financer.

EL CENTRE. L’equipament se situarà en una part del complex del Centre de Tractament de Residus (CTR) i substituirà la gossera de Figueres. Tindrà capacitat per a uns 300 gossos i una quarantena de gats i comptarà amb altres serveis com un registre d’animals de companyia, tramitació de llicències de gossos perillosos, recollida d’animals abandonats, accions de sensibilització o xerrades. Ocuparà una superfície de més d’11.000 m2 i disposarà d’un edifici de serveis, un mòdul amb gàbies i un pati exterior.

El Consell Comarcal va treure a concurs l’estiu passat el servei de recollida d’animals abandonats. S’hi va presentar la Protectora d’Animals i Plantes de Figueres i se li va adjudicar el contracte per dos anys. El preu estimat de la concessió és de 307.074,94, i varia en funció dels animals recollits. Figueres va delegar al Consell les competències del servei a finals del 2018 i l’Escala, l’any passat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li