El pavellĂł Rafel Mora ja acull una vintena de persones vulnerables

0
1223

L’equipament esportiu municipal acull, des d’ahir, un total de 19 persones de la ciutat i la comarca, sense llar


Encetem la setmana amb una dada nova: una vintena de persones ja fan vida, de manera confinada, al pavelló d’esports Rafel Mora de Figueres. El divendres passat, l’Ajuntament de la ciutat habilitava l’espai esportiu de manera preventiva per a persones vulnerables i sense llar i ahir, dilluns, es confirmava que ja hi ha confinades un total de 19 persones, de les quals 16 són homes i 3 són dones. El regidor de Serveis Socials del consistori figuerenc, Jesús Quiroga, en declaracions a HORA NOVA destaca que «són persones sense llar de la ciutat i també de la comarca que han estat derivades aquí a través de la Guàrdia Urbana i els Serveis Socials.» Les persones que estan al pavelló no presenten símptomes de Covid-19, segons apunten les fonts municipals, i quan arriben a l’equipament segueixen «un protocol molt clar», afegeix el regidor. A les persones confinades se’ls ofereix un paquet de primera necessitat, se’ls dona roba neta, un llit i se’ls garanteix els àpats i atenció professional –un equip format per un coordinador, dos educadors socials i tres integradors socials– durant les 24 hores del dia.

ALTRES ESPAIS. A la ciutat de Figueres actualment hi ha 5 pisos socials ja ocupats, 15 places també ocupades en una pensió i 6 places ocupades al centre Rosa Ymbert.

MÉS PLACES. El regidor detalla que «de moment hem ampliat fins a 25 les places –inicialment era de 20– en aquest pavelló i no tenim previst habilitar cap altre espai de la ciutat.» Quiroga destaca, però, que «s’ha habilitat el pavelló petit perquè en el cas que hi hagi una emergència sanitària greu podrem habilitar el pavelló gran (Roser Llop).»

KSAMEU. El Projecte Socioeducatiu per a joves i adolescents de la ciutat de Figueres també ha hagut d’adaptar-se a la crisi sanitària de la Covid-19. La directora del centre, Maria Solés, explica que el centre està tancat des del 13 de març i la plantilla d’educadores treballa telemàticament i es connecta, cada dia, amb els joves. «Els ajuden a fer tasques dels centres educatius o els proposen activitats per fer més fàcil la situació», explica la directora. A més, Solés afegeix que «no totes les famílies tenen accés a internet o ordinadors», és per això que el centre ha cedit 20 ordinadors a les famílies usuàries de l’equipament, per tal que els joves puguin fer les tasques.

D’altra banda, la directora explica que a través del programa CaixaProinfància de La Caixa, per la lluita contra la pobresa infantil, han aconseguit dotar de recursos econòmics quinze famílies, per encarar aquests dies.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li