El Nadal també irromp als museus

0
1831

Els equipaments de la comarca ofereixen tallers i activitats per incentivar les visites familiars durant les vacances escolars


 

Sota el lema Aquest Nadal la teva aventura comença al museu, la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona ha engegat una nova edició del programa de premis, jocs i activitats per incentivar les visites del públic familiar a aquests equipaments culturals durant les vacances d’hivern. La tercera edició de Nadal al Museu, que se celebrarà del 9 de desembre al 7 de gener en els 26 museus que formen part de la Xarxa, arribarà també als equipaments culturals de la comarca, concretament als municipis de l’Escala -Museu de l’Anxova i de la Sal i Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries-, Castelló d’Empúries -Eco-museu Farinera- i Figueres -Museu del Joguet de Catalunya i Museu de l’Empordà-.

Al Museu de l’Anxova i de la Sal s’ha programat per als dies 7 i 29 de desembre, a les 11 del matí, un taller de barquetes de suro, en què els participants construiran un llagut de vela llatina amb casc de suro, alhora que aprendran el nom de les diverses parts d’una embarcació, les maniobres de les veles i a fer nusos mariners.

També a l’Escala, el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC)-Empúries, ha preparat, per als dies 27, 28 i 29 de desembre i 2 i 3 de gener, de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia, diverses activitats en què els més menuts de casa gaudiran i es divertiran aprenent sobre el món antic: fabricaran les seves pròpies decoracions de Nadal i joguines, es disfressaran i celebraran les Saturnalia, les festes dels antics romans.

Per la seva banda, l’Eco-museu Farinera de Castelló d’Empúries ha programat dues activitats: un taller familiar de natura, en què s’aprendrà a fer centres de Nadal amb flors naturals (16 de desembre, a les 11 del matí) i el joc de pistes familiar Els farinons i els secrets de fer farina, cada un dels dies de la campanya de Nadal, del 9 de desembre al 7 de gener, durant els horaris d’obertura del museu.

VISITA AL MÓN DELS JOGUETS.  A Figueres, el Museu del Joguet de Catalunya proposa, per al dissabte 9 de desembre, a les 12 del migdia, la visita teatralitzada per a totes les edats Toc-toc… rejoc!, en què la baronessa de Terrades i la seva filla Clotilde, el petit Dalí o l’osset Marquina convidaran els participants a un viatge màgic al món dels joguets, per mitjà de cavallets, teatrins, putxinel·lis, nines, trenets, zoòtrops que giravolten, cèrcols que rodolen, calidoscopis de mil formes i colors, jocs de malabars i rialles.

FEM EL NOSTRE PROPI ROBOT.  També, a partir de la seva col·lecció de robots i amb materials reciclats, el Museu del Joguet ha programat per al dijous 21 de desembre, a 2/4 de 12 del migdia, el taller artístic Fes-te amiga o amic dels robots!, en què cada infant farà el seu robot personalitzat i un stopmotion, en què les seves creacions prendran vida.

Per acabar, vinculada a l’exposició temporal de Carles Bros Fes punta al llapis, el Museu de l’Empordà proposa descobrir tota la màgia i la poesia que es pot desprendre d’un element aparentment tan familiar i quotidià com aquest objecte d’escriptura en una activitat familiar que es farà els dissabtes 23 i 30 de desembre, a les 5 de la tarda, i el dimecres 3 de gener, a les 12 del migdia.

ACTIVITAT CONJUNTA. A banda dels tallers programats per cada equipament, la tercera edició de Nadal al Museu oferirà també una activitat conjunta, un repte en què els més petits hauran de cercar les quatre estrelles de Nadal que s’han perdut a aquestes instal·lacions. Per fer-ho, disposaran d’un antifaç, que els convertirà en autèntics superherois i superheroïnes dels museus.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li