El Museu del Joguet honora la memòria de Pere Casaldàliga

0
627

L’equipament ha recordat la seva figura posant una rosa vermella davant d’una peça que el bisbe va fer arribar a les instal·lacions de l’entitat l’any 2003, un seient de joguina realitzat pel poble indígena Karajà, a l’estat de Mato Grosso


El Museu del Joguet de Catalunya ha honorat la memòria del religiós i escriptor català Pere Casaldàliga, mort a Sao Paulo als 92 anys, amb una rosa vermella davant d’una peça que el bisbe va fer arribar a les instal·lacions de l’entitat l’any 2003.

Es tracta d’un seient de joguina realitzat pel poble indígena Karajà, a l’estat de Mato Grosso. Aquest joguet va motivar a Casaldàliga una petita reflexió manuscrita que acompanyava la peça: «Els grans s’asseuen per fer reunió i no entendre’s. Els petits s’entenen i s’asseuen per jugar».

Casaldàliga va estar sempre vinculat a la teologia de l’alliberament i era un gran defensor dels drets dels més vulnerables. El 1952 va ser ordenat sacerdot. Exercí a Sabadell, Barcelona, Barbastre, Madrid i, des del 1968, a l’estat del Mato Grosso (Brasil), on va ser nomenat bisbe d’Altava i prelat emèrit de Sant Fèlix d’Araguaia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li