El futbol amateur, un mar de dubtes

0
823

La federaciĂł espanyola demana un «pla transversal» avalat pels poders pĂşblics, però no posa cap data estimada per l’inici de les lligues 


El que fa unes setmanes es contemplava amb un optimisme desmesurat per a molts, ara s’observa amb profunda incertesa. L’inici de les competicions de futbol amateur no té res a veure amb la represa dels partits del futbol professional, que amb més o menys encert ja han anat repartint l’anomenat esport rei arreu del territori català i espanyol.

De fet, els clubs de Segona Divisió B en avall, comptant també tot el futbol base i el femení, conviuen amb un interrogant majúscul al capdamunt, un dubte que encara es va engrandir més ahir, quan la Reial Federació Espanyola de Futbol va organitzar una reunió amb les federacions territorials per tal de marcar les directrius de la propera temporada. Però el que havia de ser una trobada cabdal per esclarir el rumb no va fer res més que difuminar-lo. «Les federacions territorials concretaran amb les autoritats esportives i sanitàries de la seva comunitat els requisits per començar les competicions sota les seves competències en el moment en què siguin autoritzades», va apuntar l’ens federatiu a través d’un comunicat. A la nota, la RFEF diu que «considera imprescindible disposar de les màximes garanties per començar de manera immediata les competicions de la pròxima temporada», i advoca per un «pla transversal» que estigui avalat pels poders públics.

A banda, la federació espanyola també titlla com a «completament falses» les informacions que apunten que s’està valorant l’opció de posposar l’inici de les lligues al mes de gener o més endavant. «Aquesta federació està acostumada a aquest tipus de campanyes amb contínues falsedats», lamenten.

«COMPATIBILITAT». En el comunicat, d’altra banda, s’especifica que la seguretat sanitària «és essencial i ha de ser compatible amb la tornada a les competicions de manera imminent». «Són moltes les famílies els ingressos de les quals depenen de llocs de treball d’aquest sector. Per això és més important que mai tornar a la competició amb garanties sanitàries i jurídiques i fer-ho al més aviat possible», afegeix la federació. Paraules, al cap i a la fi, que sonen buides, tenint en compte que no es va avançar ni una data concreta –o aproximada– ni tampoc cap mesura que aporti optimisme de cara a l’hipotètic inici de la lliga. El context, però, tampoc ho facilita.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li