
Palau de Santa EulĂ lia, Siurana i GarrigĂ s participen en una jornada que descentralitza el teatre
Â
Després de dos anys aturat, el Festival d’Arts, Sinergies, Teatre i Territori (FASTT) va celebrar dissabte passat una nova jornada de teatre a Palau de Santa Eulà lia, Siurana i Garrigà s. Els tres micropobles van acollir tres obres de teatre on els guionistes i actors de la representació eren els propers veïns i veïnes dels municipis.
Tot i la complexitat aparent, en Chema, un dels participants en la representació celebrada a les sis de la tarda a Garrigà s, ens n’explica el funcionament: «Els voluntaris ens vam trobar el dimarts i, amb quatre dies assajant de 6 a 9h del vespre, hem creat aquesta obra».
Per descomptat, els veïns i les veïnes no estaven sols. Comptaven amb la dinamització per part de la companyia La Nave Va. Des de l’organització es mostren molt satisfetes amb «la bona rebuda que han tingut els tallers en els pobles». Tant en l’actuació d’El Café celebrada a les 11h del matà a Palau de Santa Eulà lia, com la del Vermut a les 13h del migdia a Siurana i la del Berenar de les 18h a Garrigàs es va poder veure una gran afluència de públic.
FASTT DE NIT. A la nit la jornada va continuar al mas Gironà de Garrigà s, on Marta Aran va interpretar Els dies sentits, una extraordinà ria i impactant obra teatral on la protagonista entrelliga de forma magistral mentida, sexe i amor. No és d’estranyar que sigui una de les finalistes als Premis MAX 2020 com a millor autoria revelació.
Seguidament va començar l’actuaciĂł de RusĂł i Ian Sala. Un concert Ăntim i acĂşstic on els germans empordanesos van interpretar i compartir cançons dels seus respectius repertoris.
El FUTUR DEL FASTT. Rebecca Alabert, membre de l’equip de producció del festival, afirma que «estem molt contentes per la rebuda que ha tingut el Fastt. Molt agraïdes als ajuntaments que han apostat i confiat en nosaltres». És per estar-ne ja que a l’alta participació en les activitats dels Micropobles a Escena de dia, s’hi ha de sumar el sold out per les dues actuacions del FASST de nit.
De cara a l’any vinent Alabert afirma que «ens volem expandir i canviar l’escenari de la nit, ja que volem apropar la cultura encara mĂ©s als micropobles». A mĂ©s a mĂ©s, es vol ampliar el nombre de pobles que hi participen, «la idea Ă©s fer-ho durant mĂ©s dies, en un format una mica mĂ©s gran, amb mĂ©s temps per aportar mĂ©s companyies i mĂ©s teatre. La gent pot aprendre i pot passar-ho bĂ© al mateix temps que gaudeix de la cultura».Â
Leave a Reply