El FASTT fa gran el teatre de micropobles

0
1456

Palau de Santa EulĂ lia, Siurana i GarrigĂ s participen en una jornada que descentralitza el teatre


 

Després de dos anys aturat, el Festival d’Arts, Sinergies, Teatre i Territori (FASTT) va celebrar dissabte passat una nova jornada de teatre a Palau de Santa Eulàlia, Siurana i Garrigàs. Els tres micropobles van acollir tres obres de teatre on els guionistes i actors de la representació eren els propers veïns i veïnes dels municipis.

Tot i la complexitat aparent, en Chema, un dels participants en la representació celebrada a les sis de la tarda a Garrigàs, ens n’explica el funcionament: «Els voluntaris ens vam trobar el dimarts i, amb quatre dies assajant de 6 a 9h del vespre, hem creat aquesta obra».

Per descomptat, els veïns i les veïnes no estaven sols. Comptaven amb la dinamització per part de la companyia La Nave Va. Des de l’organització es mostren molt satisfetes amb «la bona rebuda que han tingut els tallers en els pobles». Tant en l’actuació d’El Café celebrada a les 11h del matí a Palau de Santa Eulàlia, com la del Vermut a les 13h del migdia a Siurana i la del Berenar de les 18h a Garrigàs es va poder veure una gran afluència de públic.

FASTT DE NIT. A la nit la jornada va continuar al mas Gironí de Garrigàs, on Marta Aran va interpretar Els dies sentits, una extraordinària i impactant obra teatral on la protagonista entrelliga de forma magistral mentida, sexe i amor. No és d’estranyar que sigui una de les finalistes als Premis MAX 2020 com a millor autoria revelació.

Seguidament va començar l’actuació de Rusó i Ian Sala. Un concert íntim i acústic on els germans empordanesos van interpretar i compartir cançons dels seus respectius repertoris.

El FUTUR DEL FASTT. Rebecca Alabert, membre de l’equip de producció del festival, afirma que «estem molt contentes per la rebuda que ha tingut el Fastt. Molt agraïdes als ajuntaments que han apostat i confiat en nosaltres». És per estar-ne ja que a l’alta participació en les activitats dels Micropobles a Escena de dia, s’hi ha de sumar el sold out per les dues actuacions del FASST de nit.

De cara a l’any vinent Alabert afirma que «ens volem expandir i canviar l’escenari de la nit, ja que volem apropar la cultura encara més als micropobles». A més a més, es vol ampliar el nombre de pobles que hi participen, «la idea és fer-ho durant més dies, en un format una mica més gran, amb més temps per aportar més companyies i més teatre. La gent pot aprendre i pot passar-ho bé al mateix temps que gaudeix de la cultura». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li