El cap de Creus és zona calenta

0
1320

Els Bombers i els Agents Rurals detallen que, juntament amb les Gavarres, és l’espai de territori gironí que està més en «perill» en cas d’incendi forestal


El cap de Creus i el nord de les Gavarres són dels espais de territori gironí que estan més en «perill» en cas d’incendi forestal. Així ho expliquen els Bombers i els Agents Rurals, amb l’inici de campanya forestal, a les comarques de Girona.

MÉS RISC. Per què aquestes zones són més vulnerables? Doncs perquè són espais on el temporal Gloria va deixar molts estralls, hi ha arbres caiguts i les pluges han fet créixer la vegetació. Tot i això, des dels dos cossos destaquen que l’inici de la campanya forestal ha estat «millor que la de l’any passat», però cal «estar amatents», ja que les condicions actuals «poden canviar en pocs dies», explicava en declaracions a l’ACN el cap dels agents rurals a Catalunya, Antoni Mur. D’altra banda, el Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca assenyala que s’ha pogut netejar els llocs més «complicats» en cas que es declari un foc. En aquest sentit, la directora dels Serveis Territorials a Girona, Elisabet Sánchez, detalla que el 15 de juliol s’hauran acabat els treballs a les zones que més complexitat presentaven. Tal com detallen, la campanya comença a veure els seus fruits, ja que el 2019 va ser l’any que menys terreny es va cremar des del 2008.

NOVA CAMPANYA. Enguany tindrà 42 nous bombers a la regió de Girona i, a partir de l’agost, també es comptarà amb els efectius que surtin de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), on estan acabant el curs.

COOPERACIÓ INTERNACIONAL. El director dels Serveis Territorials d’Interior a les comarques de Girona, Albert Ballesta, ha explicat que es mantindrà fins al 2021 el projecte Cooperem entre els bombers catalans i els de l’altra banda de la frontera.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li