El 70% dels tallers, tancats, i la resta té problemes de peces

0
1132

Els tallers tampoc s’han deslliurat dels ERTOs, malgrat que en algunes patronals denuncien que les autoritats laborals els han tombat, i denuncien manca de protecció i ajuts específics de les autoritats per fer front a una caiguda abismal de la feina


Incertesa total al sector dels tallers mecĂ nics. La confusiĂł inicial en les directrius del govern espanyol sobre si podien obrir o no ha causat molta improvisaciĂł, segons el negoci.

La immensa majoria dels tallers, prop d’un 70%, estan tancats i els que treballen ho fan sota mínims, servint col·lectius que sí que es consideren essencials, com els de la policia, les ambulàncies o l’agrari. A més, els tallers tampoc s’han deslliurat dels ERTOs, malgrat que en algunes patronals denuncien que les autoritats laborals els han tombat, i denuncien manca de protecció i ajuts específics de les autoritats per fer front a una caiguda abismal de la feina.

L’Associació d’Empresaris de Comerç i Reparació de Vehicles i Embarcacions (CORVE), que agrupa 800 empreses del sector a les comarques gironines, explica que un 70% dels tallers mecànics han tancat pel coronavirus. Són els que, en gran mesura, depenien de les avaries de particulars.

El president de CORVE, Jordi Solà, diu que «tan sols el 30% estan fent serveis mínims». Els que treballen a porta tancada, però, també han hagut de reduir personal. I ara comencen a trobar-se amb manca de recanvis. Solà afegeix: «Els tallers mecànics es troben en una situació molt compromesa». En un sector en què la majoria són autònoms, i amb empreses que de mitjana tenen cinc treballadors, no queda clar com es podran acollir a ajuts del govern espanyol.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li