El 2n Saló dels Oficis acollirà tota l’oferta de cicles formatius de la comarca

0
992

El Saló dels Oficis presenta novetats i ja té confirmada l’assistència de tots els centres educatius de la comarca


La Fundació dels Oficis, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres, impulsa una nova edició de Saló dels Oficis al Castell de Sant Ferran els dies 24 i 25 de març. Aquest certamen neix a través de la Fundació dels Oficis, quan l’any 2007 un grup d’empresaris de l’Alt Empordà va crear aquesta entitat amb l’objectiu de promocionar els oficis a la comarca a través de la formació.

EL SALÓ DELS OFICIS. La directora de la Fundació dels Oficis, Meritxell Garrido, explica que l’esdeveniment és un punt de trobada de diferents actors i entitats públiques i privades lligades als oficis, que volen donar valor i fer visible la formació professional i els oficis de la comarca. La directora detalla que la idea va néixer l’any passat per donar resposta a la població jove. «La voluntat és que tot el jovent de la comarca tingui, en un mateix espai, totes les opcions de formació professional. En aquest sentit, Garrido declara al mitjà que «des de la Fundació dels Oficis sempre intentem promocionar els oficis i la formació professional com a primera sortida i el saló ha de servir perquè els joves puguin veure quines feines fan les empreses de la zona, les sortides professionals que tenen i les opcions de futur de què disposen per crear la seva trajectòria professional». La directora fa una valoració molt positiva de la primera edició, a la qual, malgrat celebrar-se en plena de pandèmia de la covid, «va venir molta gent, tot i que aquest any les xifres d’assistència ja s’han doblat».

ELS CENTRES EDUCATIUS. En aquesta segona edició les inscripcions al saló han tingut molt bona rebuda, i Garrido desgrana que «l’any passat van venir unes sis-centes persones i aquest any ja tenim mil cinc-centes persones inscrites». En aquest sentit, tots els centres educatius de la comarca han confirmat la seva assistència i hi seran representats tots els cicles formatius que es fan a les diferents poblacions com ara Llançà, Roses, Castelló d’Empúries i Figueres.

SECTOR EMPRESARIAL. «També hem crescut en empreses i enguany en tindrem una vuitantena de firmes que representaran el sector privat del nostre territori». A més, «hem preparat uns vídeos d’orientació professional i diferent material didàctic perquè l’alumnat i els centres educatius puguin treballar prèviament, abans d’anar al Saló. Des de la Fundació deixen clar que sovint, els membres de l’entitat, «ens trobem és que tothom necessita tècnics i perfils de formació professional per a les empreses i no hi ha massa oferta, «costa trobar professionals del sector d’instal·lacions elèctriques, electromecànica o hostaleria, entre molts altres», conclou Garrido.

LA NOVETAT. «Hem fet una sèrie de catorze vídeos, agrupats per famílies professionals amb diferents empreses on apareixen alumnes fent les pràctiques». A més, enguany també s’ha preparat una web i diferent material pedagògic per treballar als centres. I una altra de les novetats és que s’ha elaborat un test d’orientació perquè l’alumnat pugui saber cap a quina branca professional es decanta. Durant les jornades del Saló també hi haurà xerrades i «la idea és que sigui molt visual i pràctic», explica la directora.

PORTES OBERTES. També com a novetat, en aquesta edició el saló s’obrirà per a famílies. «Els dies 24 i 25 ens visitaran els centres educatius de 9 h a 14 h i la novetat és que el 25, de 15 h a 18 h, farem portes obertes per altres alumnes i perquè puguin venir amb les famílies».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li