Deu anys d’evolució meteòrica

0
1286

El Platja Roses celebra el seu aniversari «en el millor moment de la seva història», com assenyala el president, Dani Haro


Una cosa hem de tenir ben clara: malgrat les circumstàncies actuals originades per la Covid-19 i les negatives conseqüències que això comporta, no tot són males notícies. Algun dia la pilota tornarà a rodar, i no només damunt de la gespa, sinó també a la sorra, com és el cas del Club d’Esports Platja Roses, una entitat que enguany celebra precisament el desè aniversari.

El seu embrió es remunta en una data numèricament simbòlica: el 10 d’octubre del 2010. És a dir, el 10 del 10 del 2010. Al principi, tal com explica el president i coordinador Dani Haro, l’entitat només comptava amb un equip sènior format per un grup d’amics que feia anys que jugava al popular torneig local de futbol platja, i aquella aventura que inicialment havia nascut com a passatemps va anar agafant forma fins a la constitució d’un club per competir en àmbit federatiu.

Des de llavors, l’evolució ha estat meteòrica. «En aquests moments el club es troba en el millor moment de la seva història. Es tracta d’un projecte molt personal, soc un apassionat d’aquest esport, i entenia que aquí a Roses es podia crear una bona base, una escola de referència», diu Haro. I tal dit, tal fet: actualment, el Platja Roses compta amb equips en totes les categories, i el més important: els jugadors són gent de casa, entre altres coses perquè és l’únic club de la zona i això fa que tot el talent es retingui. «L’any passat, per exemple, vam ser l’únic club que va participar en totes les competicions d’àmbit nacional en totes les categories, de la més petita a la més gran, i també som l’únic que hem guanyat en les diferents categories», afegeix el president.

De cara aquest any, d’altra banda, la progressió de l’entitat havia de continuar i la fita era tenir dos equips per categoria –aleví, infantil, cadet, juvenil, sènior i sènior femení–, però la crisi sanitària provocada pel nou coronavirus ha refredat aquestes metes. Sense anar més lluny, l’Europeu sènior, una cita en la qual el club tenia moltes esperances posades, ja s’ha anul·lat, mentre que pel que fa als campionats catalans el panorama, de moment, és més optimista. De fet, la mateixa localitat rosinca és una de les seus d’enguany d’aquesta competició, concretament en les categories de femení, juvenil i infantil. «Vull pensar que tard o d’hora es faran», diu Haro. Ara per ara, però, el posicionament és el de restar a l’expectativa, el mateix cas que en els campionats nacionals.

EL FUTUR. Com assenyala Haro, l’objectiu futur del club està directament entrellaçat amb el seu planter. En aquest sentit, el president concreta que es lluita per «guanyar en totes les categories». «Hi ha molt talent, tots els nens que tenim fa dos o tres anys que juguen, com a mínim, i això es nota molt: se saben col·locar tàcticament, interpreten bé el joc… Tenim una base adaptada al futbol platja, i la nostra intenció és que tots aquests joves puguin jugar des de ben petits per arribar a l’esport professional».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li