Daniel Ruiz: ‘Volem fer una ciutat viva, segura, neta i agradable’

0
1236

La Junta Directiva del PP de Girona va designar la nova Junta Local de Figueres al juliol i va escollir Daniel Ruiz com a nou president. Ruiz és estudiant de Dret, té vint-i-dos anys i va cursar els seus estudis a la ciutat, concretament a l’escola Josep Pallach i a l’Institut Cendrassos


Com encara el nou repte al capdavant del PP figuerenc?
Amb moltes ganes i il·lusió, perquè tenim un equip amb molta empenta. És un equip de gent jove i també gent més gran; hem optat per la via de barrejar l’experiència i la il·lusió del jovent per poder encarar aquesta situació de deixadesa de la ciutat, i fer el nostre programa i tornar a les institucions partir de les pròximes eleccions.

Serà un projecte de continuïtat de Maria Àngels Olmedo o canviarà l’enfocament del grup municipal?
L’equip és diferent i sempre es volen canviar les coses, però és indubtable que tenim el suport absolut de Maria Àngels Olmedo com a presidenta provincial. I no només això, ja que hem format part del seu equip durant els últims anys i hem après moltíssim d’ella. Sí que hi ha moltes coses que continuarem fent igual i també n’hi ha altres que canviaran amb el temps.

Hi ha algun projecte molt clar que vulgui desenvolupar a la formaciĂł?
Nosaltres sempre parlem que la ciutat de Figueres està en plena decadència, i ara mateix Figueres s’està morint, parlant clar. Si no ho aturem, la gent jove continuarà marxant, i això no ho volem. Aquest és el nostre objectiu, volem fer una ciutat que sigui viva, segura, neta i sigui agradable per viure per a la gent de totes les edats. Si no ho solucionem, els figuerencs més joves hauran marxat i Figueres serà una ciutat que, a poc a poc, anirà desapareixent tal com la coneixem. Ja ha perdut la capitalitat de l’Empordà i encara la perdrà més.

Parlava de l’equip. Ens pot desgranar com serà?
El secretari de la Junta Local és Aleix Morillas, que ja va estar a la llista de les últimes municipals amb Maria Àngels Olmedo. És empresari i té formació dins el món del dret. A banda, tenim membres de la llista que encara estan estudiant, com ara en Joel Martínez o l’Amanda El Koubhi. I també tenim històrics del partit, com ara en Xavi Ubach, la Carme Vicens o en Fernando del Olmo., a més de Marina Sánchez. Són persones que han estat en diferents càrrecs i llistes del partit i tenen tota la meva confiança i també la confiança de la direcció provincial. Tenen moltes ganes de canviar la situació.

El seu partit als últims comicis va perdre suport. Com s’ha de recuperar la confiança?
S’ha d’intentar parlar amb tothom. A la ciutat es van presentar moltes llistes que ens van treure vots i molta gent no va anar a votar. Hem de parlar amb totes aquestes persones que no van votar o van escollir una altra formaciĂł i demanar-los per què vam perdre la seva confiança. Això ho farem quan passi tot, a travĂ©s de cartes, visites a entitats…

Com valora la gestió de l’Ajuntament de Figueres pel que fa a la Covid-19?
Penso que no hi ha hagut gaire gestió, fa l’efecte que l’actual govern va una mica perdut i que hi ha descoordinació entre el govern de la ciutat i el Departament de Salut de la Generalitat. El dia 14 va haver-hi el gran rebrot, el dia 15 l’alcaldessa va dir als grups municipals que tot estava controlat, i ara Salut ens diu que Figueres és una de les ciutats més preocupants. Hi ha una situació de descontrol absoluta.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li