Conformitat als usos de Sant Pere de Rodes

0
584

El pla permetrà ordenar l’àmbit i regularitzar els usos del conjunt monumental, com ara l’aparcament, l’hostatgeria o el petit comerç, entre altres


La Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona ha donat conformitat al Pla especial urbanístic de Sant Pere de Rodes, promogut per la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni.

EL PLA. Comprèn una finca de 38,4 hectàrees, propietat de la Generalitat, situada al Paratge Natural d’Interès Nacional de la Serra de Rodes, amb accés des de la carretera GIP-6041. L’àmbit inclou el conjunt monumental del Monestir de Sant Pere de Rodes, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, i el seu entorn de protecció comú amb l’església de Santa Helena així com el poblat de la Santa Creu de Rodes, i també el castell de Sant Salvador. Cal destacar que el document no només inclou el monestir, sinó també el seu entorn compartit amb altres equipaments culturals.

REGULAR ELS USOS. Aquesta conformitat del pla especial urbanístic permetrà ordenar l’àmbit i regularitzar els usos complementaris al conjunt monumental i museístic visitable de la muntanya de Sant Pere de Rodes, com són: l’aparcament, l’administració, l’hostatgeria, el bar-restaurant, el petit comerç i l’habitatge unifamiliar adscrit al museu. D’altra banda, també permetrà definir les infraestructures necessàries per disposar de serveis tècnics de protecció d’incendis, de subministrament d’aigua potable i energia, de depuració d’aigües residuals i de comunicacions del conjunt monumental.

ATURAT DES DEl 2018. Tal com apunta el departament, l’execució del Pla especial urbanístic de Sant Pere de Rodes estava suspesa des del juny del 2018, quan la comissió va decidir condicionar-la a l’esmena d’algunes mancances detectades. Un cop presentada la proposta, s’ha comprovat que dona compliment a les observacions efectuades fa dos anys i que és coherent amb l’entorn i amb el planejament vigent de l’espai i el conjunt empordanès.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li