Augmenten dràsticament les sol·licituds d’ajudes a Càritas Alt Empordà Interior

0
1205

El 40% dels nous usuaris no eren considerats col·lectius vulnerables o de risc


Càritas Alt Empordà Interior ha presentat la memòria del 2019, i l’ha titulat amb el nom de «La realitat que no es veu», ja que les xifres són d’allò més rellevants. Els efectes econòmics de la pandèmia de la Covid-19 s’han fet notar a Figueres i a la comarca en general. Així ho explicava el president de Càritas Alt Empordà Interior i exalcalde de la ciutat, Marià Lorca, que assegura que s’ha doblat el nombre d’usuaris amb relació al mateix període de l’any passat. Una de les dades a remarcar és que el 40% d’aquests nous usuaris no eren considerats col·lectius vulnerables o de risc. És per això que l’augment de sol·licituds d’ajudes preocupa als voluntaris de l’entitat, i reclamen ampliar la xarxa de voluntariat arreu del territori alt-empordanès. En aquest sentit, Lorca detalla que «Figueres i el seu entorn té moltes necessitats. Hem intentat reduir les despeses de l’estructura per apostar, encara més, per l’acció social».

Des de l’entitat social el que demanen a la població en general és col·laboració. «Per tal d’atendre les necessitats de totes les famílies que ens demanen ajuda, necessitem la feina de tots els voluntaris que hi ha actualment i encara més», detallen membres de Càritas Alt Empordà Interior. En aquest sentit, les ajudes econòmiques també són molt importants, per això, des de l’entitat reclamen també col·laboració amb les empreses de la zona. A qui també han tocat la porta des de l’organització social són els ajuntaments de diferents pobles i també al de la ciutat. Sobre això, Lorca explica que la «resposta és positiva i ens han rebut amb els braços oberts».

MEMÒRIA 2019. Pel que fa a les dades recollides i als serveis presentats per l’entitat, l’any 2019 es van repartir fins a 326.606 kg d’aliments, des del Centre de Distribució d’aliments (CDA), per tal de cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació i higiene de les famílies vulnerables; van atendre prop de 1.000 persones i es van fer fins a 12.479 intervencions en forma de lliurament de cistella, per la situació actual. A banda, el servei d’El Rober, que recicla, reutilitza i distribueix roba, va atendre a 116 persones i 360 persones se’n van beneficiar.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li