Ajut d’un milió d’euros per solucionar el problema de l’aigua al Port de la Selva

0
1071

L’ACA destina prop de 2,4 milions d’euros per millorar l’abastament d’aigua a diversos punts de l’Alt Empordà


El darrer consell d’alcaldes de l’Alt EmpordĂ , dut a terme el 27 de juliol, va comptar amb la presència de representants de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua). Es tractava d’explicar les futures inversions de l’ens a la comarca i fer balanç de les actuacions dels Ăşltims mesos. Pel que fa a la lĂ­nia d’ajuts anunciada, l’ACA ha adjudicat de manera provisional nou subvencions, amb una inversiĂł pròxima als 2,4 milions d’euros. Aquesta quantitat anirĂ  destinada a millorar el subministrament d’aigua als municipis amb problemes d’abastament.

EL PORT DE LA SELVA. L’actuació que tindrà una major aportació és la connexió dels municipis de Port de la Selva i la Selva de Mar amb la xarxa de subministrament provinent de l’embassament de Darnius-Boadella, i que compta amb un ajut d’un milió d’euros. Aquesta actuació resoldrà la vulnerabilitat de l’abastament d’aigua a la zona, que fins ara capta l’aigua de pous i que pateix problemes de garantia durant períodes de sequera.

DARNIUS, PORTBOU I SAUS. La resta d’actuacions que es faran a la comarca són l’abastament d’aigua des del peu de presa del pantà de Darnius-Boadella fins al dipòsit municipal de Darnius (500.000 euros), l’adequació de la presa de Portbou (prop de 384.000 euros) i la planta d’eliminació de nitrats de Saus (271.440 euros). Altres municipis que rebran ajuts són Agullana, per millores en la captació i el pretractament de la cascada d’en Rabassa (prop de 25.000 euros articulats a través de dos ajuts), i Garrigàs, per a la rehabilitació del pou vell de Garrigàs (més de 20.280 euros). També s’han inclòs en la línia d’ajuts la rehabilitació del pou d’Escoles a Camallera (17.600 euros) i la rehabilitació del pou Ametllers a Pont de Molins (164.350 euros).

ACTUACIONS FETES. L’Agència Catalana de l’Aigua també recorda les obres més destacades que s’han fet a la comarca en els darrers quatre anys. Com a rellevants hi ha la construcció de la potabilitzadora de l’Escala (1,7 milions d’euros), la construcció del subministrament alternatiu d’aigua de Colera (500.000) i la connexió a la xarxa de subministrament en alta de municipis de l’oest de Figueres, amb un ajut de més de 209.000 euros.

LES DEPURADORES. En el balanç de l’Agència Catalana de l’Aigua es posa de manifest que ha augmentat un 14% la despesa per garantir el funcionament de les depuradores actives a l’Alt Empordà. En el cicle actual de planificació, s’han acabat els treballs per a la millora del sanejament dels sectors Mas Fumats i Mas Buscats de Roses i també el sanejament del sector oest de Vilamalla. Actualment, a més, hi ha sis actuacions en curs.

Finalment, també es va posar sobre la taula la despesa i els treballs a la comarca arran dels diversos temporals dels últims dos anys. Entre aquests fenòmens, el Gloria ha estat el més recent.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li