Set anys i més de cinquanta llibres

0
1137

L’editorial Cal·lígraf, de Figueres, celebra l’aniversari immersa en un moment d’expansió comercial


 

L’editorial Cal·lígraf va aplegar més d’una cinquantena d’autors, col·laboradors, professionals i amics en un acte per celebrar els set anys de l’empresa i anunciar un conjunt de novetats que posaran en pràctica a partir del mes de setembre. L’acte es va celebrar dissabte al vespre, a la Sala de Llampaies, amb l’editor i advocat Jaume Torrent i la seva dona, l’escultora Mercè Riba, juntament amb els col·laboradors més directes (Ramon Moreno, Mercè Riba, Juan Jesús Aznar…), com a amfitrions.

Torrent va recordar que «han passat set anys des de la publicació, en un sol volum, d’Un fratricidi, de Kafka, i de L’abric, de Gògol, en la traducció de Carles Riba. Aquesta obra va inaugurar les nostres publicacions i ja hem arribat a més de 50 títols públics, uns quants més en perspectiva, i hem creat la revista semestral Encesa Literària, de la qual n’acaba de sortir al carrer la setena edició, que inclou, en el seu quadern central literari, més de cent pàgines dedicades al poeta i escriptor Josep Sebastià Pons, molt brillant, però no massa conegut a casa nostra».

Set anys per una editorial nascuda a Figueres, en els temps que corren, són motiu de celebració i d’orgull, tant pels que la tiren endavant com per als lectors, llibreters i bibliotecaris. Torrent també va tenir paraules d’agraïment pel seu cercle més proper de col·laboradors, amb els quals fa possible el dia a dia de l’editorial, tot recordant que «volem que els nostres llibres siguin interessants no només pel contingut, sinó que també cuidem l’edició per tal de crear uns productes de qualitat, atractius visualment. Així, tant el disseny com les portades aniran a càrrec d’artistes amb un recorregut propi en els seus camps respectius».

VITALITAT DINS LA CRISI. Sense amagar la crisi que pateix el sector editorial, la gent de Cal·lígraf desprèn vitalitat. Ho va explicar un altre dels factòtums de l’empresa, Ramon Moreno, que va recordar que «actualment ja anem pels 10/12 llibres anuals, això vol dir gairebé un per mes. Ens arriben tres i quatre originals de mitjana per setmana, amb la intenció de ser publicats. La nostra selecció passa, primer, pel tema. És a dir, queda descartat si no es troba relacionant amb alguna de les tipologies o col·leccions que publiquem. Després, jo mateix llegeixo les primeres 50 pàgines i si connecta, passem a comentar-ho amb els altres membres del consell editorial i tot seguit el llegim més a fons tots plegats».

Pel que fa a novetats, Moreno va avançar canvis a la pàgina web i una major presència a les xarxes socials i als mitjans de comunicació convencionals en general. Pel que fa a l’entrada el món dels llibres electrònics, de moment els comercialitzen a través de la plataforma Tirant lo Blanc, però a final d’any ampliaran aquest àmbit amb l’objectiu, bàsicament, de fer arribar la revista literària als àmbits universitaris d’arreu del món. «També crearem una col·lecció pròpia de llibres en castellà, que complementarà les quatre actuals: Ficció, No ficció, Singular i Etcètera. Ampliarem la distribució dels nostres productes editorials per tot Catalunya i arreu de l’Estat i obrirem un debat intern i de reflexió sobre l’oportunitat d’anar a les fires de llibres i com optimitzar les presentacions i altres actes públics», assenyalà. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li