Sant Miquel de Fluvià s’uneix a una xarxa europea de Sants Miquels

0
1468

L’objectiu és promocionar conjuntament diferents espais patrimonials i monestirs dedicats a la figura de Sant Miquel


 

L’Ajuntament de Sant Miquel de Fluvià i el grup Leader ADRINOC s’han unit al projecte de cooperació europea Sites Saint Michel en Europe, l’objectiu del qual és associar diferents espais patrimonials i monestirs europeus dedicats a la figura de Sant Miquel. La idea és crear una xarxa al voltant d’aquests espais per promocionar-los conjuntament.

En aquest sentit, l’associació Réseau Européen des Sites et Chemins dédiés à St. Michel, en la qual també es vol participar des del projecte, busca reconquerir la marca «Itinerari cultural europeu» concedida en el seu moment pel Consell d’Europa. Un distintiu que permetria associar els edificis i els seus òrgans de gestió sota un mateix paraigua, i crear un projecte comú de dinamització territorial, afavorint que aquests espais millorin la seva imatge i la seva visió europea.

El projecte està gestionat pels grups Leader dels territoris participants, que el passat 22 de febrer van signar un acord de cooperació a Lió. Sota la coordinació del GAL francès du Velay (Auvergne-Rhône Alpes), que representa el Rocher Saint Michel d’Aiguilhe, també en formen part el GAL Terres Romanes en Pays Catalan (Occitània), que representa l’abadia de Sant Miquel de Cuixà, i el GAL italià Escartons e Valli Valdesi (Piemon), que representa la Sacra di San Michele.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li