Figueres revisarà el pla de mobilitat urbana perquè el veu de difícil aplicació

0
5401

El govern municipal ha pactat amb entitats de diversos sectors redefinir el document que es va aprovar l’any 2013


L’equip de govern de Figueres té previst revisar el pla de mobilitat urbana que es va aprovar el 2013. Així ho ha avançat a HORA NOVA l’alcaldessa, Marta Felip, que considera que el document _gestat entre el 2008 i el 2009_ és de difícil aplicació. “No ens acaba de satisfer. Aquest pla preveia uns punts d’arribada, o una situació ideal d’una ciutat amb unes rondes de circumvalació i amb una pacificació de tot el centre. Però ara veiem que anar fent, o anar seguint els criteris de mobilitat del dia a dia a partir d’aquests patrons, ens comporta problemes”, argumenta Felip. Per això han acordat amb diverses entitats i organitzacions representatives de diferents sectors de la ciutat que el tornaran a discutir, i ho faran aquest 2017.

El Pla de Mobilitat Urbana de Figueres (PMU) preveu pacificar el trànsit al centre de la ciutat per donar prioritat als vianants. Per aconseguir-ho, la idea era crear dues rondes de circumval·lació (sobretot per facilitar la mobilitat entre est i oest), ampliar els aparcaments dissuasius (que en certa mesura ja s’ha anat fent) i reorganitzar els sentits de circulació de diversos carrers.

Segons fonts municipals, el govern actual encara veuria amb bons ulls algunes de les propostes, com ara canviar el sentit del carrer Lasauca perquè passi a ser d’entrada (fent la funció que ara fa el carrer Rodes), o invertir també el sentit d’un dels carrers que porta a la pujada del Castell per descongestionar el centre (una de les alternatives que sembla més plausible és el carrer Llers, que no s’utilitza tant de baixada i ja té un semàfor, però no es descarten altres opcions com per exemple el Pep Ventura). Altres mesures, però, s’hauran de redefinir.

En qualsevol cas, l’Ajuntament no aplicarà cap canvi fins que s’acabin les obres de la plaça del Sol, que de moment avancen sobre els terminis previstos. Respecte d’aquests treballs, Felip assegura que de moment no estan provocant retencions importants. “En hores punta realment hi ha problemes, però els principals van ser els primers dies; després la gent s’autoregula”, assegura l’alcaldessa, que tot i així admet que “quan tallin la banda est, la del carrer Lasauca, serà molt més complicat”. Està previst que els treballs estiguin acabats a principis d’estiu, i aleshores l’Ajuntament recepcionarà l’avinguda Salvador Dalí, que actualment encar pertany al Ministeri de Foment.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li