Els lloguers socials no es cobraran durant l’estat d’alarma

0
918

«És vol alleugerir les famĂ­lies mĂ©s vulnerables davant d’aquesta crisi», indica l’alcaldessa Agnès LladĂł


L’Ajuntament de Figueres no cobrarà el lloguer de la seixantena d’habitatges públics socials de la ciutat mentre duri l’estat d’alarma. L’objectiu és alleugerir les famílies que en l’actual situació de pandèmia de la Covid-19 veuen agreujada la seva situació de vulnerabilitat. Per aquest motiu s’ha decidit suspendre el cobrament de les contraprestacions establertes a cadascun dels contractes de cessió d’us vigent.

Així mateix, també s’ha decidit prorrogar la vigència temporal dels contractes que s’haurien d’haver prorrogat o el venciment dels quals es produeix mentre sigui vigent i no s’aixequi l’estat d’alarma, i especialment per evitar inseguretat o pèrdua del títol habilitant que els autoritza a residir als habitatges municipals, o un hipotètic trasllat de domicili, justament en aquestes circumstàncies excepcionals.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, explica que «aquesta és una mesura per alleugerir les famílies més vulnerables davant aquest crisi de la Covid-19 i per tal de garantir i fer efectiu el dret a l’habitatge».

A més, l’Ajuntament de Figueres també ha suspès el cobrament, durant l’estat d’alarma, dels impostos i les taxes municipals i de les quotes de les llars d’infants, la piscina municipal i el gimnàs del poliesportiu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li