Construiran una nova canonada per millorar el subministrament d’aigua de Colera

0
934

A més, a la Jonquera es modificarà el traçat d’un tram de 250 metres del camí d’accés a la pedrera del Mas Brugat


 

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona ha aprovat en la sessió ordinària d’aquest mes de novembre diversos projectes de l’Alt Empordà. Un dels més destacats és la sol·licitud per millorar el subministrament d’aigua a Colera. S’ha donat el vistiplau definitiu al projecte per construir una canonada entre el dipòsit del municipi i el de Llançà.

D’altra banda, la sessió també ha aprovat definitivament la sol·licitud per modificar un tram del camí d’accés a la pedrera del Mas Brugat de la Jonquera. Es tracta d’un tram de 250 metres, i l’objectiu és millorar l’accessibilitat de vehicles pesats i de les dotacions de bombers. També a la Jonquera, s’ha suspès l’aprovació definitiva de la sol·licitud d’una línia subterrània de mitja tensió (25 kV) a prop de la carretera de Cantallops per unir dues línies de mitja tensió ja existents, les de Sant Climent i Jonquera 2.

AGULLANA, CAPMANY, LLANÇÀ, CABANES I MOLLET. D’altra banda, la Comissió també ha informat favorablement de la sol·licitud per donar un ús agrícola a l’antiga granja Mas Rumbau, ubicada entre els termes municipals d’Agullana i Capmany. L’objectiu és rehabilitar l’immoble per destinar-lo a un ús agrícola, de selecció i emmagatzematge de productes agrícoles. També ha informat favorablement de la sol·licitud per instal·lar un cobert agrícola a la finca Mas Olivés de Cabanes, i de la sol·licitud d’obertura d’una rasa per subministrar aigua potable al Mas Gifré de Llançà. Aquest últim projecte preveu portar la xarxa al també conegut com a mas Las Heras des de l’avinguda Margarit, i col·locar un hidrant públic soterrat al límit de la propietat.

S’ha suspès, però, l’emissió de l’informe per construir una nau porcina d’engreix a la granja Mas Oliver de Mollet de Peralada, a l’espera que els demandants completin la documentació

CASTELLÓ, FIGUERES, SANT CLIMENT I ABOCADOR COMARCAL. Pel que fa al compliment d’acords, la sessió va donar conformitat a la modificació número 8 del POUM de Castelló d’Empúries per corregir diferents errades, i a la modificació 48 del PGOU de Figueres en l’àmbit de la unitat d’actuació Interdiesel. També va aprovar definitivament la modificació puntual del Pla especial urbanístic d’identificació i regulació de masies i cases rurals de Sant Climent Sescebes. Aquest canvi permetrà incorporar la vella construcció del Molí d’en Negre al catàleg, i dona així el vistiplau per fer-hi obres de conservació i rehabilitació (actualment l’edificació està deshabitada i en ruïnes).

En canvi, es manté en suspens l’aprovació definitiva de la modificació del pla especial de les instal·lacions de tractament de residus a l’entorn de l’abocador comarcal, a Pedret i Marzà. L’objecte d’aquesta modificació és fixar els paràmetres per desenvolupar les noves instal·lacions que permetin donar un ús als espais tancats de l’abocador existent, així com modificar la ubicació de les dues basses d’emmagatzematge de les aigües seminetes.

PONTÓS. Finalment, en termes de planejament, la Comissió ha suspès l’aprovació definitiva de la modificació puntual de les normes subsidiàries en l’àmbit del sòl no urbanitzable de Pontós. Unes normes que haurien d’adequar els paràmetres urbanístics que regulen les activitats agrícoles i ramaderes a les normatives sectorials. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li