Yarn bombing

0
698

El yarn bombing ha aterrat a l’Alt Empordà. Es tracta d’una tendència urbana que ha trobat en el punt i en el ganxet la seva forma d’expressió. Els grafiters ecològics o els grafiters de ganxets, nom amb el que es coneixen a aquests artistes, teixeixen les seves peces de llana que després col·loquen en el mobiliari urbà o en els arbres. Així, és fàcil veure des d’aquest estiu, arbres, places, fanals o bancs mudats amb aquestes filigranes de llana.
Un exemple aquí a la comarca, és Agullana. Aquest passat mes d’agost, voluntaris i membres de l’Associació Soca-rel Alt Empordà van començar a recuperar la tradició de teixir en llana, amb agulles de mitja o amb ganxet. Confeccionaven dibuixos que després es traduïen en acolorides habilitats manuals que quedaven a la vista de tothom que passava pel carrer, s’asseia en un banc, passejava per una plaça o alçava els ulls mirant un balcó.
Segons expliquen veïns d’Agullana, l’encàrrec de mudar l’arbre de la plaça li van fer a Matilde Tous i Marin, una dona de 90 anys que viu a Agullana, i que ha tirat la seva família endavant treballant com a modista, cosint a casa i sent empresària d’una botiga d’esports a Barcelona.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li