Xon Hugas: ‘La idea és instal·lar alguns punts de càrrega per les bicicletes elèctriques al municipi’

0
2379

La regidora de l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries detalla que un dels objectius és esdevenir «un reclam per a tots els esports»


Quina és la línia o l’aposta de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries per a l’ús de la bicicleta?
Hi ha una xarxa de carrils bici força important, a banda de la via verda i d’altres rutes. També cal destacar que tenim la ruta dels estanys, entre d’altres. Considero que sempre hi ha hagut una gran aposta per la bicicleta i per la mobilitat de caire sostenible. Cal pensar que Castelló d’Empúries és destinació esportiva i el que hem treballat més són els esports, sobretot a la zona d’Empuriabrava. Com que tenim la distinció de destinació turística esportiva, sobretot pel paracaigudisme, volem aprofitar el ressò per explicar que aquí també es poden fer molts altres esports, també tenim la triatló, la half, les mitges maratons… El que volem és ser un reclam per a tots els esports.

I pel ciclisme en particular, quina ha de ser l’aposta?
Com que tenim un terreny molt planer i estem molt ben connectats amb els Aiguamolls, pensem que és un atractiu turístic més per explotar. També tenim molts carrils bici fets, falta molta feina per fer, però és veritat que hi ha molt avançat. També vull destacar que comptem amb el projecte «Badies més belles del món», i amb el consorci de vies verdes volem que es pugui fer en bicicleta la ruta de Roses a l’Escala sense trepitjar carretera o si l’has de trepitjar, que sigui segur. Però és un projecte, encara està molt pendent, i s’ha de desenvolupar bé, però la idea va per aquí. Un dels objectius és promocionar sobretot la bicicleta i també la bicicleta elèctrica.

Com es pot potenciar l’e-bike?
La idea és posar carregadors per a les bicicletes elèctriques en algun punt del municipi, perquè hi ha molta gent que utilitza aquest tipus de bicicleta al municipi i també als càmpings del voltant; d’aquesta manera podran carregar-les sense haver de patir. Des de Turisme hem començat a fer visites amb l’empresa Ebikes, ells mateixos gestionen el lloguer i el servei de guia. Aquest estiu ho hem estat fent, però amb la pandèmia ho hem hagut d’ajornar tot de nou i espero que al gener es reprengui aquesta activitat. Realment la bicicleta elèctrica és molt atractiva, perquè amb aquest vehicle el visitant pot conèixer el municipi sense haver-se de cansar massa. Hi ha diferents propostes de rutes i circuits.

Sembla doncs que hi ha tota una xarxa ciclista.
Sí, tenim un territori molt fàcil i molt ben comunicat i hi ha allotjaments que també acullen ciclistes i fan diferents ofertes per la gent que practica aquest esport.


  • Pots descarregar-te el suplement de ciclisme a l’Alt Empordà, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li