Xavier Barranco: ‘Els joves han de tornar a viure a Portbou, perquè s’hi viu molt bé’

0
2348

Guanyador de les municipals a Portbou amb 7 dels 9 regidors del consistori. Xavier Barranco, que ha estat a l’equip de govern del finat Josep Lluís Salas, es prepara ara per ser el nou alcalde i parla d’objectius «potents i de canvi»


Els resultats de les eleccions municipals han estat excel·lents per la seva candidatura. S’ho esperava?
Creia que podíem guanyar però la victòria ha estat més contundent del que m’esperava. Confiava en el meu equip i en el meu programa però també pensava que l’altra candidatura aportava coses positives que coincidien amb les nostres. A més, després dels resultats de les generals posava en dubte que guanyessin per tant de marge.

Vostè serà alcalde després de formar part de l’equip de l’anterior batlle, Josep Lluís Salas, finat recentment. Què canviarà respecte a anteriors mandats?
Políticament jo li dec molt, a en Joe, el que passa és que la nostra visió de poble d’ara endavant és una mica diferent. Hem de fer coses per a la gent gran perquè el nostre poble és un dels més envellits de la província de Girona però també hem de fer una crida a la gent jove perquè hi torni a viure, perquè s’hi viu molt bé. Dins la nostra llista som tres antics regidors de Josep Lluís Salas, la resta són cares noves.

Quins són els primers objectius o les primeres actuacions que vol posar en marxa?
La nostra intenció és embellir el poble. Posar-lo maco i còmode, que la gent estigui ben atesa i que els serveis siguin correctes. Durant massa temps hi ha hagut una manca d’inversions tant de la Generalitat com del govern central a Portbou i això s’ha de revertir. Per una banda, volem millorar els serveis per a les persones i els serveis en general, i per l’altra, posar en valor tant els elements naturals com patrimonials. Vull recordar que Portbou és l’únic poble de la Costa Brava que no té ni un centímetre de sol litoral edificat, estem al mig de dues reserves naturals integrals marítimes i dins del PEIN de l’Albera. A més, amb el tema de Walter Benjamin tenim un diamant en brut.

Calen diners per tot això.
Sí. Això és la tercera pota dels nostres objectius. Tenim un deute històric de la sentència urbanística que ens va obligar a pagar 2 M€. Des del 2015 ja hem reduït un 70% el deute i volem acabar amb aquesta llosa. A part de tot això, vull aprofitar per remarcar el que he dit durant la campanya. El nostre és un projecte de poble i demano compromís a tots els conciutadans. És important que tothom hi posi de la seva part perquè entre tots puguem tirar el poble endavant, molt dignament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li