Xarop Clown torna a l’hospital de Figueres amb l’objectiu de recuperar somriures

0
2015

L’entitat va deixar de fer les visites per falta de recursos econòmics, ja que la Generalitat va retallar la subvenció


 

El somriure és un d’aquells gestos que un no s’hauria de perdre mai. Hi ha moments a la vida, però, que dificulten l’aparició d’un somriure, com ara les estades als hospitals. Per això existeixen els herois sense capa, en aquest cas estem parlant de l’entitat Xarop Clown, que tornarà a l’Hospital de Figueres amb l’objectiu de fer somriure a mainada i a persones grans que estiguin ingressats.

Aquest grup de pallassos torna al centre sanitari després de set anys sense fer-ho, ja que van haver de suspendre el seu projecte de somriures a causa de la retallada de la subvenció que els va fer la Generalitat de Catalunya el 2011.

RECUPEREM SOMRIURES. Ara, al cap de set anys, Xarop Clown ha aconseguit finançament propi per recuperar el projecte. Ha reunit fons privats suficients per tornar a fer somriure nens i persones grans de diferents hospitals de Catalunya. La directora de Xarop Clown, Ángeles García, explica que va ser «molt important» la festa que es va fer amb motiu dels deu anys de l’entitat, ja que allà «vam donar-nos a conèixer molt més i hem aconseguit més donatius privats i contractes amb institucions per fer espectacles». L’entitat solidària visitarà l’àrea de pediatria i els malalts d’Alzheimer de l’Hospital de Figueres cada quinze dies, però la intenció és fer-ho setmanalment. Les visites dels somriures començaran a partir de l’octubre.

MÉS FINANÇAMENT PÚBLIC. La directora de l’entitat assegura que des de Xarop Clown estan «molt contents» per haver pogut recuperar el projecte i que la intenció, segons explica Ángeles García, és «estendre’s a totes les comarques de Girona». També detalla que «el més important és mantenir una periodicitat perquè els malalts ho troben a faltar». D’altra banda, la responsable de Xarop Clown recorda que han de visitar durant anys la mateixa persona i això «genera un vincle molt fort».

Des de l’entitat asseguren que per incrementar la presència dels pallassos i els somriures als centres sanitaris els cal més finançament. Per això esperen que tant l’Ajuntament de Figueres com el Consell Comarcal de l’Alt Empordà els ajudin econòmicament per poder-ho fer possible.

PALLASSOS D’HOSPITAL. Xarop Clown és una associació sense ànim de lucre. La seva finalitat és donar servei de pallassos professionals que, a través de les seves accions, humanitzin, relaxin i alliberin d’estrès els entorns hospitalaris. Per fer-ho busquen recursos econòmics per cobrir els costos de formar professionals i desenvolupar projecte de pallassos. Tot va començar el 2007 amb el projecte Pallassos d’hospital, que oferia pallassos en les àrees pediàtriques de l’hospital Josep Trueta i puntualment també a pediatria de l Figueres. Gràcies a la solidaritat social s’ha recuperat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li