Windsurf d’alta volada a Sant Pere

0
1346

El Campionat del Món se celebra des d’avui i fins diumenge al golf de Roses amb la novetat de l’hydrofoil


El golf de Roses es tornarà a guarnir des d’avui i fins diumenge de les millors acrobàcies del món del windsurf. En aquesta ocasió, però, la celebració del Campionat del Món-Gran Premi Catalunya Costa Brava arribarà amb un valor afegit que servirà per augmentar, una mica més, l’espectacularitat de l’esdeveniment.

Enguany, la gran novetat de la cita catalana és la celebració de la primera prova d’hydrofoil dins el circuit professional de la Professional Windsurfer’s Association (PWA), una modalitat que arribarà en format d’exhibició amb un total de 24 participants.

Tots ells navegaran a bord d’una quilla de grans dimensions que, en el seu extrem, té dues ales que provoquen l’enlairament del windsurf per sobre de l’aigua. Això provoca que només queda submergit l’extrem inferior de l’aleta, de manera que el windsurfista s’enlaira sobre l’aigua i navega a un metre d’alçada, talment com si volés.

Aquesta disciplina, cada vegada amb més adeptes, requereix de menys vent que el windsurf convencional i es desenvolupa en un camp de regates similar al de l’eslàlom, però menys tècnic i amb recorreguts més llargs entre boies.

64 REGATISTES. La majoria dels participants d’aquesta modalitat també competiran en el campionat de windsurf. En total, la platja de Sant Pere Pescador reunirà 64 windsurfistes, entre els quals l’actual campió del món, l’italià Matteo Iachino, i el regatista del GEN Roses i actual campió estatal júnior, Marc Paré, recentment proclamat ambaixador de la marca Costa Brava.

La de l’Alt Empordà és la tercera parada del circuit mundial de la PWA World Tour, una prova que amb el temps s’ha consolidat com una de les cites més reeixides del calendari internacional. Anteriorment, els regatistes van competir a Ulan, Corea, on la manca de vent va fer que la prova no esdevingués puntuable, i a Yokosuka, al Japó, on va destacar el francès Julien Quentel, actual líder seguit de l’holandès Jordy Vonk i el mític Antoine Albeau.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li