Vuit detinguts acusats d’explotar sexualment 150 dones a dos prostíbuls de l’Alt Empordà

0
795

La Policia Nacional ha detingut vuit persones acusades d’explotació sexual d’unes 150 dones en dos prostíbuls de l’Alt Empordà. Segons la informació facilitada pel cos policial, les víctimes eren captades a l’estranger. Els detinguts, aprofitant les situacions de necessitat econòmica de les dones, els oferien un lloc de treball en el sector de l’hostaleria. Un cop aquí, els proxenetes els prenien la documentació i les obligaven a pagar un suposat deute econòmic amb ells prostituint-se. Un dels implicats, el propietari d’un dels dos locals, va ser detingut a l’aeroport de Girona-Costa Brava amb una important suma de diners quan intentava fugir cap al Marroc. 

Els detinguts imposaven unes normes molt estrictes a les dones, de manera que arribaven a controlar des de la durada fins als preus dels serveis sexuals, així com la comissió per les consumicions. Segons la Policia Nacional, les obligaven a fer llargues jornades de treball. Per sotmetre-les a aquestes condicions, els proxenetes les insultaven, vexaven i fins i tot les agredien.

Segons la nota de premsa emesa per la Policia Nacional, les dones tenien prohibit menjar res fins acabar la jornada i cada dia se’ls retiraven tots els diners que havien guanyat.

Després d’identificar els responsables de la xarxa es van detenir set persones acusades d’associació il·lícita, prostitució, afavoriment de la immigració legal, contra els drets dels treballadors, amenaces o lesions. Alhora, un cambrer d’un dels locals va ser detingut per tràfic de drogues, ja que durant un registre va intentar desfer-se de cocaïna que tenia preparada per vendre als clients.

Els prostíbuls on es van dur a terme els registres són a l’Alt Empordà, concretament l’Olimpe, del Far de l’Empordà, situat a la carretera de Roses a Figueres, i el My Love, de Siurana de l’Empordà, ubicat a la N-II.

Dels vuit detinguts, tres han ingressat a presó. La resta estan afectats per diferents mesures cautelars.

La investigació ha anat a càrrec d’agents de la UCRIF Central de la Comissaria General de Extranjería y Fronteras, la UCRIF de Barcelona, la Unidad de Extranjería y Documentación de La Jonquera, La Unidad de Intervención Policial de Barcelona, la Comisaría de Girona i la col•laboració de la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social de Girona.

L’alcalde del Far d’Empordà, Jaume Arnall, ha dit que el local que hi havia al seu municipi tenia llicència d’activitats, ‘ho tenia tot en regla’, ha dit i ha afegit que fins ara no havia ocasionat massa problemes ja que està situat a la perifèria del municipi.

Arnall ha precisat que potser hi havia hagut algun aldarull alguna vegada ‘com en qualsevol local d’oci nocturn’ però que no havia rebut mai cap queixa. Arnall ha dit que els ha sorprès la notícia però s’ha alegrat que la policia hagi actuat i que el jutge ja els posarà al seu lloc i ha valorat positivament l’actuació policial.

La operació s’ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració intensa amb diversos testimonis protegits, ha puntualitzat l’inspector Rafael Jiménez, cap de premsa de la Jefatura Superior de Policia de Catalunya. ‘Eren unes condicions deplorables, eren dones que estaven vexades i amb unes condicions laborals molt dolentes’, ha afegit Jiménez sobre les condicions en les que estaven les víctimes de la xarxa. La majoria provenien de l’Europa de l’Est. Molts dels detinguts també són estrangers, principalment marroquins i francesos.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li