Volen que es reobri l’accés a Requesens

0
1275

El Centre Excursionista Empordanès i la Iaeden han denunciat que des del confinament tots els camins veïnals que porten a la muntanya estan bloquejats


A la zona de l’Albera, un altre tancament similar, tot i que en aquest cas promogut pels propietaris, ha aixecat les crítiques de veïns i visitants, que fa setmanes que no poden accedir a la muntanya de Requesens. En ple confinament, el pas constant de vehicles forasters –que buscaven fronteres secundàries alternatives a les de la Jonquera o Portbou, aleshores tancades– va indignar els locals, que van decidir tancar tots els passos amb portes metàl·liques, arbres o cadenats. A hores d’ara, però, els camins veïnals que van de Cantallops, Sant Climent Sescebes i Espolla a Requesens continuen bloquejats. I el Centre Excursionista Empordanès (CEE) i la Iaeden han denunciat públicament la situació.

A través d’un comunicat demanen als ajuntaments de la Jonquera (Requesens en forma part), Espolla, Sant Climent Sescebes i Cantallops, i també al Consell Comarcal de l’Alt Empordà i al Paratge Natural de l’Albera, que treballin per a la reobertura. Volen que els propietaris retirin tots els obstacles, «i que retornin a la normalitat l’accés dels camins, com sempre havia estat».

Les dues entitats consideren que el narcotràfic és «una excusa», i critiquen que en molts casos s’han tallat arbres «de forma impune». Apunten que el canvi de denominació de l’espai (sempre s’ha conegut com «la muntanya» o «el veïnat» de Requesens, però en els darrers anys s’ha anomenat «Finca de Requesens») és un indicatiu de la problemàtica. I alerten que el tancament pot dificultar el pas dels serveis d’emergència en cas d’incendi o accident.

Recorden que «Requesens és una muntanya emblemàtica per tota la comarca, un dels pulmons empordanesos, i conté mostres destacables de patrimoni cultural, arqueològic i arquitectònic», a part de formar part «del paisatge sentimental de nombroses persones i famílies», i ser «la joia de la corona del Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li