“Volem policies locals amb més empatia amb la gent i que deixin de banda les qüestions polítiques”

0
1036

El resultat de les últimes eleccions municipals va capgirar la composició del ple de Cadaqués. CiU va passar a l’oposició després de governar en l’últim mandat i ERC ha recuperat l’alcaldia que va perdre el 2011. Josep Lloret Parellada és el nou alcalde. Va néixer a Sant Sadurní d’Anoia el 17 de maig del 1965. Nascut en terra de vinyes i seduït pel mar gràcies al seu avi va arribar a Cadaqués fa 19 anys.

De l’Anoia a l’Alt Empordà. Un bon contrast. Com va ser això?
Vaig néixer a Sant Sadurní d’Anoia però als sis mesos els meus pares van emigrar a Barcelona. Allà, el meu avi que era escultor en bronze, ens duia sovint a la meva germana i a mi a les “Golondrines". Després fèiem un refresc a la plaça Reial. Em va quedar aquest bon record i anys més tard vaig voler aprendre l’ofici de mestre d’aixa. Vaig anar cap a Cadaqués i ja m’hi vaig quedar. D’això en fa 19 anys. Ara compagino la feina d’alcalde amb la de tècnic de transport sanitari.

Ja en plana de política municipal, és veritat que en el darrer ple va admetre que hi ha hagut mancances en seguretat aquest estiu?
He de reconèixer que calia més efectius de la policia. Hi ha hagut baixes dins el cos i també algún trasllat que ens ha afectat. Pel que fa a aldarulls, n’hi ha hagut com cada any a les sortides dels locals. Hi ha gent que s’acumula a determinats carrers i això provoca molèsties i baralles. No és tracta de més aldarulls que l’any passat però de cara a l’any que ve hem d’actuar contra l’incivisme d’alguns.

L’excap de la policia local, Antoni Mirabete, ha tornat a ocupar el seu lloc després de ser apartat en l’anterior mandat. El pròxim pas és passar de policies locals a guàrdies municipals?
Ho estem estudiant encara. Però al marge d’això, hem d’aconseguir que els Mossos passin més pel municipi i, de fet, n’estem parlant amb Interior i ja ho estan fent. Sobre la policia local, Interior també ens assessora i ens comenta que el problema és en la gent que hi ha dins el cos. Jo vull agents, vigilants o policies amb més empatia amb la gent i que deixin de banda les qüestions polítiques per a les hores lliures.

Què passa, doncs, amb l’estructura que es va muntar en l’anterior mandat?
L’antic consistori allò que va fer va ser posar més problemes. Va destituir un cap, en va posar un altre que venia de Llançà. Aquest va tenir problemes va haver de marxar i durant 15 mesos hem tingut dos agents fent de cap de policia. Jo crec que no són maneres, crec que amb un parell de mesos la cosa es podria haver solucionat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li