Vinyes d’Olivardots, millor celler català pels sommeliers

0
1800

El celler de Capmany va ser guardonat amb el premi al Millor Celler de Catalunya 2019 per l’Associació Catalana de Sommeliers


El petit celler familiar Vinyes d’Olivardots, de Capmany, continua sumant èxits. El darrer dels quals és majúscul: el passat 18 de novembre, va ser guardonat amb el premi al Millor Celler de Catalunya 2019 per l’Associació Catalana de Sommeliers, en un acte que es va celebrar a l’Hotel Casa Fuster de Barcelona.

El guardó, lliurat per Salvador Puig, director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), el va recollir la propietària i enòloga de Vinyes d’Olivardots, Carme Casacuberta, acompanyada de la seva filla i també enòloga, Carlota Pena.

Els sommeliers van destacar del celler alt-empordanès la «constància, determinació i visió», així com «l’estima cap a una terra que originàriament no és la pròpia, i fer del terrer la seva expressió». «Sumar a la ciència i al mètode, l’experiència, la intuïció i la veu de la terra. Valorar el paisatge, entendre les seves possibilitats i transferir-les al vi. Revolució empordanesa, finor, elegància, profunditat, dualitat de mirades, en femení, diàleg entre generacions, projecció i reconeixement de la prescripció internacional incipient…», van afegir des del jurat.

MÚLTIPLES RECONEIXEMENTS. Vinyes d’Olivardots també ha rebut enguany el premi al Millor Vi Rosat i Millor Varietat Recuperada, de La Guia de Vins de Catalunya 2020, amb el seu vi Rosa d’Àmfora 2018, mentre que 11 vins del celler van ser valorats per sobre dels 90 punts a la llista The Wine Advocate, de Robert Parker.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li