Vint policies locals donen positiu en Covid

0
1305

Els testos ràpids han permès detectar que diversos agents municipals de Roses, Cadaqués i l’Escala tenen el coronavirus tot i no haver exterioritzat símptomes


 

Diversos cossos de policia local de l’Alt Empordà s’han vist obligats a reestructurar els seus serveis perquè han detectat coronavirus a una part important dels agents. A principis de la setmana passada la Diputació de Girona va repartir 1.350 tests per fer proves ràpides als guàrdies municipals de tota la demarcació, i els resultats van ser immediats. En aquest tipus de proves, els professionals sanitaris dels centres de salut extreuen una mostra de sang a les persones per comprovar si tenen anticossos o certa immunitat davant del virus. I en cas de les policies locals, tot i que fins el dia d’avui cap dels agents en qüestió ha exterioritzat símptomes ni s’ha trobat malament, sí que n’hi ha forces que han donat positiu.

Els municipis més afectats són Roses i Cadaqués, amb un 25% de les seves plantilles contagiades. A Roses, són 10 dels 40 agents que té el cos; i a Cadaqués, 4 de 17. Davant d’aquests resultats, l’Ajuntament de Roses està fent gestions amb el Departament de Sanitat i amb la mútua mèdica del cos per poder fer les proves PCR, de més fiabilitat, al personal afectat. Mentrestant, però, ja va aïllar els agents de manera preventiva, i això va obligar a deixar de prestar alguns serveis no essencials, com per exemple les felicitacions als infants que fan anys en ple confinament. Això no obstant, les tasques i els operatius de prevenció i seguretat es continuaran prestant amb normalitat.

Cadaqués, per la seva banda, també ha reorganitzat l’horari i els quadrants del cos per poder seguir prestant el servei «amb totes les garanties». El mateix que ha fet la Policia Local de l’Escala, on han donat positiu 6 dels 32 agents (és a dir, una cinquena part).

A la Jonquera, en canvi, de moment no hi ha cap agent que hagi donat positiu. Dimecres passat es van començar a fer les proves, i està previst que aquest dijous ja s’hi hagin sotmès tots els agents. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li