Vilamaniscle i l’Albera, binomi d’èxit

0
2794

La localització d’aquest municipi el converteix en un espai molt adequat per a la pràctica de la BTT


L’esplèndida extensió de boscos de pins i alzines sureres contextualitzen aquesta ruta, que també ressegueix camps de vinyes ben visibles des del municipi de Vilamaniscle, localitat enclavada al peu de la serra de l’Albera que es projecta com un interessant nucli per a la pràctica de la BTT. De fet, aquesta proposta és una de les moltes opcions ciclistes que surten des del poble empordanès, el punt de partida de múltiples rutes aptes per a diferents nivells d’habilitat i experiència al manillar.

L’itinerari proposat enllaça el petit nucli amb el Puig d’Esquers, la muntanya de 606 metres situada entre els termes municipals de Colera i Llançà. Les primeres pedalades són tranquil·les i distretes, una tendència que comença a canviar a l’altura de Mas de Baix, on caldrà agafar cert aire per enfilar gairebé quatre quilòmetres d’ascens amb certa exigència. L’esforç, però, brindarà la seva recompensa, ja que la pujada ens situarà al capdamunt del Puig d’Esquers, on es pot gaudir d’una gran vista: la plana empordanesa comparteix protagonisme amb el Golf de Roses i amb les Illes Medes, tot plegat amb la serralada del Prepirineu a l’horitzó.

Amb la suor de l’ascens enrere, el retorn cap a Vilamaniscle es presenta de manera més assossegada. Les baixades, algunes de les quals una mica tècniques, ens faran rodejar diversos puigs del territori —Puig del Llop, Puig Tifell o Puig de Sant Silvestre—, un bon entorn per acompanyar la tornada.


  • Pots descarregar-te el suplement de ciclisme a l’Alt EmpordĂ , aquĂ­.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li