VilajuĂŻga sobre (dues) rodes

0
877

Poc s’ho pensaven els impulsors del Club Ciclista Vilajuïga que l’entitat arribaria al seu desè aniversari amb l’estat de salut que ho ha fet. Tot plegat es va gestar el setembre de l’any 2006, quan una colla d’amics va formar un equip ciclista de circumstàncies que els servia per mantenir dempeus la seva passió per la bicicleta. “L’objectiu inicial era formar un petit equip a la zona de l’Empordà i organitzar quatre curses comptades”, recorda el president del club, Jordi Gironès.
El petit equip local continua existint, però el que ha fet evolucionar de valent el CC Vilajuïga és la creació de l’escola de ciclisme EO-Bikes Vilajuïga i la seva ferma aposta per al desenvolupament dels joves valors en el món de les dues rodes. L’evolució ha estat significativa: dels quatre joves que hi havia el 2012, any en què es va començar a engegar l’escola formativa del club amb caràcter de prova, s’ha passat als 35 actuals. “Vam començar l’escola a l’expectativa, a veure com anava, però va créixer ràpidament i l’any següent, el 2013, vam decidir homologar-la per la Federació Catalana de Ciclisme”, explica el responsable de l’entitat vilajuïguenca.
La progressió de l’escola ciclista, l’única que hi ha a la comarca, ha estat notòria i l’ha convertit en un centre referencial de la província fins al punt que aixopluga cinc categories diferents: prebenjamins, benjamins, principants, alevins i cadets. Així ho apunta Gironès, que destaca que ja des del 2013 la formació ha estat el gran pal de paller del club, tot i que no s’han deixat mai de celebrar proves per als grans: “Des de fa uns anys que apostem fermament per la base, ara tenim un coordinador tècnic –Xavi Codinach– que hi treballa intensament i encara que fem alguna cursa sènior la majoria de les proves que organitzem van enfocades als més joves”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li