Vilafant vol ser municipi lliure de caça per evitar residus i riscos a les persones

0
720

La proposta per demanar prohibir l’activitat de la caça es va aprovar per 12 vots a favor i l’abstenció de Junts


Proposta aprovada en el ple de Vilafant perquè el municipi pugui ser zona lliure de caça. Aquesta mesura es demanarà al departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca perquè l’activitat quedi prohibida dins del terme municipal. Tots els partits van donar suport a la iniciativa, que va rebre 12 vots favorables i una abstenció (Junts per Vilafant).

A l’hora de defensar la mesura es va argumentar que «durant la temporada de caça s’acostumen a rebre queixes per molèsties, tant de soroll pels trets, com també per la caiguda de perdigons a diversos terrenys». Tot i això, no consta que s’hagi produït darrerament cap accident significatiu que hagi afectat la integritat de les persones, però des del consistori s’han rebut diverses queixes posant sobre la taula la sensació de risc que causa aquesta activitat. L’alcaldessa, Consol Cantenys va dir que «amb aquesta petició a Agricultura volem que els nostres veïns i veïnes puguin sortir a passejar pels camins del nostre poble de manera segura, evitant que puguin trobar-se batudes de caçadors. Creiem que amb aquesta mesura també aconseguirem reduir els residus, com per exemple, les restes de la munició».

La mesura es treballada des de fa mesos amb reunions entre els regidors del consistori i el departament d’Agricultura.

REFORÇ DE SEGURETAT. Durant el ple es va fer oficial el nomenament del nou cap de la guàrdia municipal de Vilafant. Aquesta figura es va incorporar al cos a principis d’abril. L’entrada del nou cap serveix per reforçar la plantilla, que és de cinc agents. D’aquesta manera es podran organitzar millor els torns i millorar el servei de policia de proximitat al municipi.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li