Vilafant rep una subvenció de 352.488 euros per reformar la Rectoria

0
740

El municipi alt-empordanès és un dels 380 de l’Estat que rebrà fons per reformar edificis públics


La reforma de la rectoria de Vilafant començarà el 2023, ja que l’Ajuntament ha rebut una subvenció de 352.488,32 € del Ministeri de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana. La Rectoria és un edifici de titularitat municipal situat al nucli antic, al costat de l’església de Vilafant, que es va obtenir fruit d’una permuta amb el bisbat. El projecte de rehabilitació de l’espai per convertir-lo en un equipament per al municipi es va aprovar l’any 2018 i posteriorment es va fer un procés participatiu per definir-ne els usos.

L’alcaldessa, Consol Cantenys, declara: «Estem molt satisfets de rebre aquesta subvenció, ja que ens permetrà fer realitat la reforma d’aquest edifici, que completarà la transformació urbanística que ja vam començar amb la rehabilitació del Cau. La Rectoria ens permetrà disposar d’un nou equipament al nucli antic del municipi que donarà resposta a les necessitats culturals i socials dels nostres veïns i veïnes».

Una subvenció que permetrà convertir l’espai de la Rectoria en un equipament funcional d’ús públic que completarà els canvis urbanístics que s’han realitzat en els darrers anys a l’entorn de l’església de Sant Cebrià, al nucli antic.

Vilafant, amb el projecte de rehabilitació de la rectoria, és un dels 380 municipis de l’Estat que rebran aquests fons per poder reformar edificis públics. El ministeri ha valorat la dimensió social del projecte i també els criteris de sostenibilitat i eficiència energètica.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li