Vilafant projecta una residència de dia per a la gent gran al Camps d’en Pineda

0
1370

S’aproven les bases del concurs per adjudicar uns terrenys municipals a canvi de construir i gestionar el centre


L’Ajuntament de Vilafant va aprovar la setmana passada l’expedient per adjudicar la concessió d’una finca municipal, que es destinarà a la construcció i explotació d’un centre de dia i assistencial per a gent gran.

La cessió dels terrenys, situats a la urbanització dels Camps d’en Pineda, seria per 40 anys. L’espai per adjudicar són uns 5.200 metres quadrats i pel que fa a la construcció, aquesta haurà de seguir els criteris urbanístics i assistencials marcats pel Departament de Benestar Social de la Generalitat. Tot i això, en un principi s’havia parlat d’establir-hi unes 100 places.

L’alcaldessa, Consol Cantenys, explica que això va sortir perquè hi havia una iniciativa privada interessada a fer el centre. «Nosaltres ho vam estar estudiant a escala de necessitat pel municipi i també de comarca», explica Cantenys. A més, detalla: «Hem demanat informes a la Generalitat i al Consell Comarcal i realment les places de residència són escasses, hi ha una llista d’espera important i el servei assistencial a la gent gran és un dels dèficits de la comarca. Aquesta és una bona opció perquè des de Vilafant puguem donar servei a la gent del nostre territori».

L’expedient ja estava treballat i per això es va aprovar en el darrer ple. Cantenys afegeix: «Es tracta de tramitar-ho tot quan puguem i, evidentment, no perdre més temps».

PLE TELEMÀTIC. Els portaveus i regidors de l’Ajuntament de Vilafant es van reunir per primera vegada en la història d’aquest consistori en un ple telemàtic. L’excepcionalitat per la pandèmia de la Covid-19 va obligar a ajornar el ple ordinari del 18 de març.

A banda del punt del concurs per cedir els terrenys per al centre de dia, el ple va donar llum verda al desglossat actualitzat del projecte de rehabilitació del mas de Palol Sabaldòria, i les modificacions de l’obra d’arranjament de l’espai públic rere l’església de Sant Cebrià i l’edifici del Cau. També es van fixar els preus de la utilització de les instal·lacions esportives del Pavelló Joel González fora de l’horari d’obertura i la seva bonificació per tal que cap entitat o club es vegi afectat econòmicament.

Un dels punts en què l’alcaldessa va agrair i felicitar tots els grups i regidors assistents va ser l’elaboració d’unes noves bases per a la subvenció de les entitats esportives, culturals i socials de Vilafant. Unes modificacions fruit del consens i que simplifiquen la seva justificació i, per tant, incentiven la participació i la realització d’activitats pròpies de cada entitat.

MISSATGE DE L’ALCALDESSA. Consol Cantenys demana als vilafantencs «paciència» amb el confinament i les restriccions decretades per l’estat d’alarma, que encara s’allargarà. L’alcaldessa va declarar que des de l’Ajuntament «estem intentant que els serveis funcionin i sobretot, tot el que està relacionat amb la neteja de la via pública i l’atenció de la gent més vulnerable i amb menys xarxa familiar i d’entorn».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li