Vilafant fa un nou tràmit perquè l’institut sigui realitat ‘el més aviat possible’

0
781

L’Ajuntament aprova una modificació sobre la cessió gratuïta dels terrenys a favor de la Generalitat


A Vilafant esperen des de fa anys la construcció del nou institut, un centre que està en barraques des del curs 2008-2009. Per accelerar el procés, el darrer ple municipal va aprovar una modificació sobre la cessió gratuïta dels terrenys a favor de la Generalitat. Aquest és el tercer acord de cessió per tal que el departament d’educació n’iniciï la construcció del nou equipament.

El ple de maig també ha declarat d’especial interès els edificis educatius i el CAP de Vilafant. Una declaració que permetrà que tant la construcció del nou edifici de l’institut i les obres de millora o modernització de les escoles Sol i Vent, Mèlies i Mare de Déu del Mont, que estaran exemptes de pagar l’impost municipal d’obres.

L’alcaldessa Consol Cantenys va declarar: «Esperem que aquesta sigui la darrera modificació que haguem de fer. En aquesta sessió ho deixem tot a punt perquè el departament d’Educació comenci la construcció d’aquest equipament educatiu tan necessari pel nostre municipi».

Vilafant també va aprovar la modificació provisional de l’ordenança fiscal per poder oferir la gratuïtat del curs d’infantil 2 de la llar municipal d’infants.

PLA 2020-2026. Mentrestant, es desconeixen els calendaris concrets perquè el nou Institut de Vilafant sigui una realitat. Tot i això, la Generalitat ja va posar sobre paper fa un parell d’anys la inversió de 8.320.000 euros per a l’execució de l’obra. També es va incloure aquesta partida en el Pla Econòmic i Financer d’inversions en construccions escolars 2020-2026. Amb el nou centre, l’institut disposarà de dues o tres línies i també inclourà més espai per als cicles formatius.

VIOLÈNCIA EN ESPAIS D’OCI. Un altra qüestió tractada en el ple de maig de Vilafant va ser la violència en espais determinats i cap a col·lectius concrets, Així, el municipi va acordar adherir-se al Protocol d’abordatge de violències masclistes i LGTBfòbiques als espais públics d’oci del l’Alt Empordà.

D’aquesta manera, totes les accions que s’estan realitzant des de l’Espai Jove, amb la Veu Lila i amb les formacions relacionades amb el tema se sumen al protocol. Una eina que el Consell Comarcal de l’Alt Empordà va aprovar a finals de l’any passat per lluitar contra aquest tipus de violències. L’ens animava als municipis a subscriure i aplicar el protocol.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li