Vilafant estrena 900 metres de carril bici amb un debat encès per les novetats

0
199304

Figueres anuncia per al juny  l’inici de les obres del carril bici entre Figueres i Vilatenim des de la Marca de l’Ham


Comentaris de tot tipus, a favor i en contra. El nou carril bici de Vilafant no ha deixat indiferent gairebé ningú. Fins i tot, el programa de TV3 APM en feia referència fa uns dies a l’espai “Ole tu” de l’humorista Peyu. Al marge d’això, el fet és que el municipi ha executat 900 metres nous de carril bici en el tram urbà del Camp dels Enginyers. Hi ha qüestions que creen dubtes, com ara que el carril passi pel mig de dues rotondes i que els aparcaments per a vehicles s’hagin desplaçat i el carril bici estigui entre la zona d’estacionament i la vorera.

L’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, explica que “el carril encara no està acabat i falten algunes senyalitzacions”. Cantenys informa també que “els vigilants, que porten el tema de mobilitat, faran una pedalada explicativa de tot el recorregut i donaran detalls in situ”. D’altra banda, hi ha prevista per al maig una xerrada sobre mobilitat amb un expert del Servei Català de Trànsit.

GEMMA VISA

CRÍTIQUES. L’alcaldessa de Vilafant admet que “la gent s’hagi queixat per la reordenació del trànsit i perquè és una cosa nova i diferent”. L’equip de govern assegura que en el seu projecte hi ha la idea de connectar totes les xarxes de carril bici del municipi. Consol Cantenys declara: “Ho tenim tot perfectament adaptat per poder-nos moure amb bicicleta, tot i que no pretenem que d’un dia per l’altre tothom pugi al cim de la bici. Només és una feina a llarg termini perquè la gent jove s’acostumi a anar a peu o amb bicicleta.” L’alcaldessa també defensa com n’és de segur el carril bici amb mesures innovadores que “ja s’apliquen a altres llocs i que no ho hem inventat nosaltres”. Afegeix que “tot està estudiat perquè la bicicleta circuli a màxima distància del cotxe”. Un altre aspecte per defensar el projecte és que s’ha convertit el carrer principal de la urbanització en una única direcció i això ha pogut pacificar molt el trànsit del municipi. S’evita així que des de la carretera d’Olot els vehicles que entren a Figueres ho facin pel Camp dels Enginyers.

ELS TRAMS NOUS. El carril bici va des de l’entrada de les Mèlies i discorre pels carrers de les Cues, Mossèn Cinto Verdaguer i Gifré el Pilós per connectar amb Figueres a la rotonda del Mercadona. Un altre ramal va des de Gifré el Pilós, per Pep Ventura i la plaça Enginyers fins a la zona verda davant del supermercat Esclat.

FIGUERES. La morfologia urbana fa que les coses siguin diferents malgrat les demandes dels col·lectius de la bici. Tot i això, l’equip de govern de Marta Felip assegura que les obres per fer un carril bici al camí vell de Vilatenim començaran al juny i duraran un parell de mesos. El projecte, que ja es va pressupostar a finals del 2015, costaria 80.000 euros, i connectaria Figueres amb Vilatenim des de la Marca de l’Ham. Les obres havien de coincidir amb el desdoblament de la C-260. Figueres només té dos trams de mobilitat sostenible: una part de la ronda sud i una altra des de la plaça El·líptica fins a la carretera de Llançà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li