Vilafant demana aturar la variant l’endemà que la Diputació aprova les expropiacions

0
849

L’ens provincial també dona llum verda definitiva al condicionament de la GIV-6226 a Garrigàs


Des del març del 2020 tots el plens de la Diputació de Girona han estat telemàtics, però el corresponent al setembre —celebrat dimarts passat— va ser el primer presencial després de l’inici de la crisi de per la covid-19. En aquesta sessió es van aprovar diferents projectes relacionats amb les carreteres de titularitat provincial. Un dels més destacats va ser el de la variant que ha d’enllaçar Vilafant amb Borrassà. Es va donar el vistiplau a iniciar el tràmit de les expropiacions. L’endemà, però, en el ple de Vilafant, tots els grups municipals menys el PSC (de l’alcaldessa Consol Cantenys) votaven a favor d’una moció que demana l’aturada del projecte.

A la sessió plenària de la Diputació es va aprovar definitivament el punt sobre la relació de propietaris, béns i drets afectats per l’obra i l’inici de l’expedient de l’expropiació forçosa per al condicionament d’un tram de la GIP-5129, de Vilafant a Borrassà. El projecte, que ha aixecat mobilitzacions al territori, preveu la construcció d’un pont de 120 metres sobre el riu Manol i una rotonda que connectarà amb l’N-260, l’anomenada carretera d’Olot. Tot plegat, per completar fins a Vilafant el tram ja acabat en el terme de Borrassà. A més, s’argumenta que s’eliminarà el passallís que obliga a tallar la carretera, sovint, en casos de fortes pluges.

L’aprovació de l’expedient d’expropiacions es va aprovar amb 26 vots a favor i un en contra: va ser el corresponent a la nova diputada cupaire, Marta Guillaumes, que va prendre possessió en el mateix ple.

L’endemà del ple de la Diputació, a Vilafant el ple municipal va tirar endavant una moció del grup d’ERC instant a l’equip de govern a aturar els projecte de la variant. La proposta es va aprovar amb els 5 vots en contra del PSC de l’alcaldessa Consol Cantenys. En aquest sentit, l’equip de govern va explicar que «vetllarà perquè el projecte sigui més respectuós amb el medi ambient» i va instar als grups a una reunió d’urgència amb els tècnics de la Diputació.

GARRIGÀS. En el paquet d’altres carreteres de la xarxa de la Diputació també hi ha entrat el terme de Garrigàs. El ple de la corporació va aprovar la millora de la GIV-6226. Es tracta del tram de 340 metres que enllaça amb l’N-II. L’adequació complementa i finalitza les obres que ja s’havien fet en aquesta carretera. El pressupost de l’actuació és d’1.533.920 euros (IVA inclòs).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li