Vilafant congela impostos però apuja les escombraries

0
1484

L’objectiu de l’equip de govern és mantenir l’equilibri pressupostari, i com que el nivell d’ingressos és similar al del 2017, no s’augmentarà la pressió fiscal als veïns


 

El ple de Vilafant va aprovar dimecres les ordenances fiscals per al 2018, que congelen la majoria de tributs. L’objectiu de l’equip de govern és mantenir l’equilibri pressupostari, i com que el nivell d’ingressos és similar al del 2017, no s’augmentarà la pressió fiscal als veïns. Tot i així, hi haurà una excepció: la taxa de recollida i tractament d’escombraries, que s’apujarà una mitjana de 15,48 euros anuals per habitatge. Aquest increment està provocat per dues qüestions: d’una banda, la posada en marxa de la recollida de la fracció orgànica; i de l’altra, l’apujada de la tarifa correponent al cànon del nou Centre de Tractament de Residus de Pedret i Marzà.

Durant el ple, el regidor d’Hisenda, Francesc Gaspar, va voler destacar precisament la necessitat d’incrementar la taxa d’escombraries pel cost que tindrà el nou servei de recollida de la matèria orgànica. A més, també va explicar que l’equip de govern, del PSC, ha treballat les ordenances amb diversos grups de l’oposició, i hi ha incorporat bona part de les propostes que han fet.

Fruit d’aquesta col·laboració, els grups municipals també han acordat crear dues taules de treball, una per crear una política d’habitatge a Vilafant i l’altra per estudiar les possibles modificacions en les ordenances per tractar els casos d’escassa capacitat econòmica. Paral·lelament, també s’estudiarà com bonificar els veïns que van servir més la deixalleria.

Les ordenances es van aprovar amb els vots a favor del PSC i ERC, i les abstencions de CiU i el PP.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li