Vilafant aprova el pressupost pel 2022 amb els vots a favor del PSC i Ciutadans

0
722

Els comptes per l’any vinent pugen a més de 5,5 milions d’euros i hi haurà inversions per valor de 784,910 euros


Poc abans del Nadal Vilafant va donar llum verda al pressupost municipal pel 2022. En un ple celebrat dimarts 21 de desembre es van aprovar els comptes que pugen a més 5,5 milions d’euros. L’equip de govern de l’alcaldessa Consol Cantenys (PSC) va comptar amb el suport de Cs mentre que Junts per Vilafant es va abstenir i ERC, tal com havia anunciat, va votar-hi en contra. La principal discrepància dels republicans és el tema de la variant.

INVERSIONS. Pel 2022 s’han pressupostat inversions per valor de 784.910 €, que passen per obres importants previstes pel Pla Únic d’obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) com la remodelació del carrer Empordà, la millora dels drenatges de la zona del pavelló i de la plaça de Les Hores i la inversió anual de millora de la xarxa d’aigües. En aquest mateix paquet d’inversions també s’hi han incorporat 50.000 € per destinar-los als pressupostos participatius.

L’equip de govern destaca que els comptes suposen un esforç de contenció de la despesa en un exercici que no tindrà ingressos com el cobrament de l’IBI de l’AP-7 i en un any que «baixen les aportacions de la Generalitat». També es posa de relleu que «es continuaran donant serveis de qualitat sense oblidar-se de l’atenció a les persones». Pel que fa a l’habitatge, s’hi dedica un espai: i és que a principis d’any s’adjudicaran les cases de lloguer de protecció oficial que s’estan construint gràcies a la permuta amb el bisbat.

MEDI AMBIENT I PATRIMONI. El 2022 serà l’any de finalització de l’espai patrimonial de Palol Sabaldòria. Per això, aquest pressupost preveu portar tots els serveis necessaris en aquest espai perquè en un futur es pugui convertir en un equipament cultural i patrimonial més per Vilafant. D’altra banda, es fa una aposta pel medi ambient i les energies renovables. El proper any serà l’any de la creació d’una comunitat energètica local al municipi amb els veïns de l’entorn de l’escola les Mèlies, on s’hi instal·laran plaques solars. Aquest pressupost s’ha elaborat tenint molt present que aquest any s’hi incorporaran els projectes finançats amb els Fons Europeus Next Generation.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li