Vilafant aprova el Pla d’igualtat i delega la gestió de l’habitatge social al Consell

0
784

El nou document vol garantir la igualtat d’oportunitats i, alhora, regular l’ús que el consistori fa de la llengua


Vilafant té, per primera vegada, un pla d’igualtat de gènere. Es tracta d’un document que ha de servir per garantir la igualtat d’oportunitats entre homes i dones dins l’Ajuntament, i que també estableix com s’ha de comunicar el consistori amb un llenguatge no sexista i igualitari. Les accions que preveu en aquest sentit s’han de portar a la pràctica entre el 2022 i el 2026.

El Pla d’igualtat s’ha treballat en el marc de la comissió per a la igualtat de gènere de l’Ajuntament, presidida per la regidora republicana Anna Pastoret, i el ple de la setmana passada hi va donar el vistiplau. L’alcaldessa, Consol Cantenys, va voler destacar: «Estem molt satisfets de tenir un pla d’igualtat propi, ja que fins ara estàvem adherits als plans per a la igualtat del Consell Comarcal. La comissió que ha treballat aquest pla ha fet una feina extraordinària».

MÉS HABITATGE. En el mateix ple es van tractar diversos assumptes que permetran continuar el treballant en el Pla d’habitatge de Vilafant. D’una banda, es va aprovar l’inventari d’habitatges i sòl per destinar a habitatge. I de l’altra, es va acordar que el pis que l’Ajuntament va adquirir l’estiu passat per destinar-lo a ús social sigui gestionat pels serveis socials del Consell Comarcal de l’Alt Empordà per tal de donar resposta a aquelles persones o famílies que es trobin en una situació de vulnerabilitat. Es tracta d’un habitatge pensat per a ús temporal, per donar resposta a situacions d’emergència. I el conveni inclou una clàusula perquè es doni prioritat als veïns de Vilafant que estiguin en aquest tipus de situacions. Durant el ple, l’alcaldessa va explicar que la voluntat de l’Ajuntament és continuar ampliant el parc d’habitatge al municipi.

PLUSVÀLUES I PROVEÏDORS. La mateixa sessió també va aprovar l’ordenança fiscal per a les plusvàlues, que permet al consistori adaptar-se a la nova normativa per poder liquidar aquest impost.

Paral·lelament, es va donar compte del període mitjà de pagament a proveïdors corresponent al quart trimestre del 2021. El regidor d’Hisenda, Kiko Marín, va explicar que els últims tres mesos de l’any passat el consistori va pagar a 8,59 dies de mitjana.

MOCIONS. Finalment, es van aprovar cinc mocions. ERC en va presentar una a favor del model d’escola amb llengua catalana i una altra per commemorar el Dia Internacional de les Dones. I en aquesta mateixa línia, Ciutadans va presentar una altra moció sobre el 8-M. Durant el debat, Cantenys va demanar que de cara a l’any que ve es pugui consensuar un únic text, ja que el més important d’aquesta data és reivindicar la igualtat d’oportunitats entre homes i dones.

D’altra banda, Cs també va demanar que s’instal·li una tanca a la riera d’en Serra, al carrer Mercè Rodoreda, on hi ha les cases de protecció oficial del bisbat. I a través d’una altra moció, va reclamar que les entitats bancàries donin un millor servei els seus clients.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li