Vilafant acusa Figueres de deslleialtat per desentendre’s del projecte de Poliesports

0
946

L’Ajuntament de Vilafant (Alt Empordà) ha acusat al de Figueres d’actuar en contra el projecte de construir el poliesports a Vilafant quan les dues administracions es van comprometre a tirar-ho endavant a través d’un consorci. Segons l’alcaldessa de Vilafant, Pepi Comalada, Figueres només l’interessa fer el seu propi equipament a la plaça de braus i creu que l’anunci d’aquest projecte va fer retirar les tres empreses interessades en fer un pavelló, una piscina coberta i un centre cívic al complex poliesports de Vilafant, que donaria servei a tota l’àrea urbana de Figueres. Amb tot, Comalada ha assegurat que hi havia una nova empresa interessada en fer-lo.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha anunciat que malgrat tot l’Ajuntament de Vilafant tirarà endavant el projecte de construcció i explotació dels diferents equipaments esportius previstos al complex de Poliesports, encara que Figueres es retiri del consorci. Al seu entendre, Figueres ha actuat contra els interessos de l’entitat,- formada pels ajuntaments de Figueres i Vilafant i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà-, amb l’anunci de la creació d’unes instal·lacions com les de la plaça de braus de Figueres, que suposarien una competència al complex de Vilafant.
Segons l’alcaldessa poc després de l’anunci de la creació d’unes instal·lacions similars a les de Poliesports a la plaça de braus de Figueres es va haver de declarar desert el concurs convocat per a l’adjudicació de les obres i l’explotació del complex Poliesports, en no presentar-se cap empresa a la convocatòria, tot i que n’hi havia tres d’interessades però es van fer enrere en fer-se públic el projecte de la plaça de braus de Figueres.

Aquest fet ja va obligar aleshores al consorci a replantejar-se de nou el projecte, obligant a les administracions a implicar-s’hi econòmicament. ‘L’únic que veig és que l’Ajuntament de Figueres no vol posar diners i només està interessat en tirar endavant el seu propi poliesportiu’, ha dit Pepi Comalada. Actualment el consorci negocia amb una nova empresa interessada a construir i explotar la piscina i el centre cívic, mentre que l’Ajuntament es faria càrrec del pavelló, unes negociacions que l’alcaldessa de Vilafant -que també presideix el Consorci Poliesports- pretenia donar a conèixer als seus socis en una reunió convocada el passat 13 de març, a la qual no va assistir ni l’alcalde de Figueres, Santi Vila, ni el regidor d’Esports, Quim Ferrer. Per aquest motiu, Comalada va proporcionar tota la informació sobre l’estat de les negociacions al gerent de l’Ajuntament de Figueres, Josep Maria Marcé, perquè fos sospesada per l’equip de govern figuerenc i debatuda en el si del consistori, per tal que donessin una resposta en una propera reunió del Consorci.

Segons explica Comalada, va sortir publicat en un mitjà de comunicació un resum de les negociacions entre Vilafant i l’empresa en qüestió, una informació ‘reservada’ de la qual ‘l’Ajuntament de Figueres n’ha fet un ús abusiu’, ha considera l’alcaldessa de Vilafant, tot afegint: ‘Creiem que aquest tipus d’actuacions vulneren aquell elemental principi de bona fe i confiança mútua que, d’acord amb el que disposa l’article 3 de la Llei 30/1992 de 26 de novembre, regeix la relació entre les diferents administracions públiques’, ha assegura Comalada en una carta que ha fet arribar a l’alcalde de Figueres, Santi Vila, al qual acusa d’haver-se dedicat ‘des del seu ajuntament, a posar pals a les rodes a l’hora de fer realitat un projecte comú, que du per nom Poliesports de l’Alt Empordà’. Aquesta no és, segons l’alcaldessa de Vilafant ‘l’actitud que calia esperar d’un soci de govern en el consorci i de les seves legítimes aspiracions’.

El Consorci de Poliesports de l’Alt Empordà, format pels ajuntaments de Figueres i Vilafant i el consell comarcal de l’Alt Empordà es va crear l’any 2002 amb l’objectiu de tirar endavant de manera conjunta la construcció i explotació d’un pavelló, una piscina coberta i un centre cívic al complex Poliesports de Vilafant, que donaria servei a tota l’àrea urbana de Figueres i als municipis del voltant. El projecte preveu aprofitar les instal·lacions que va començar a construir una societat privada fa més de divuit anys i que no va poder acabar per problemes econòmics. El Consell Català de l’Esport i la Diputació de Girona han concedit subvencions per a la construcció de la piscina coberta, el pavelló i el centre cívic que preveu el complex.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li