Vila ofereix construir el segon CAP de Figueres a canvi que el gestoni l’Hospital

0
606

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, ha demanat al Departament de Salut de la Generalitat que la Fundació Salut Empordà es pugui fer càrrec de la gestió del futur CAP que s’ha de construir al solar on actualment hi ha la Sitja. Vila, que ha fet aquesta petició no en representació del govern municipal sinó com a alcalde i com a president del Patronat de la Fundació, creu que aquesta solució podria ser el ‘desllorigador d’un tema que ja fa massa anys que dura’. Fa quatre anys que la Generalitat va redactar el projecte per a la Sitja, que havia d’incloure el CAP més serveis territorials del Govern, però encara s’han d’adjudicar les obres, ja que la Generalitat argumenta que no hi ha recursos suficients. 

Vila s’ha reunit amb representants del Departament de Salut aquest diumenge per desencallar el projecte de la Sitja. Accepta que Figueres s’encarregui de la seva construcció, però a canvi demana que la gestió de la Sitja recaigui en la Fundació. Ara, però, resta a l’espera de la resposta del Departament.

Per la seva banda, la titular de la Conselleria, Marina Geli, ha reconegut després de la inauguració avui de la part est de l’Hospital de Figueres que el projecte de la Sitja és ‘necessari per la ciutat’. I amb relació amb la petició de Vila, ha apuntat que Salut està estudiant ‘separar el projecte del centre de salut’, ja que la Sitja havia d’incloure també dependències de la Generalitat.

A Figueres hi va haver durant un temps només el CAP Ernest Lluch, però en veure que en feia falta un altre es va construir un consultori amb barracons a uns 100 metres de la Sitja, situada a l’entrada de la ciutat. El projecte preveu que s’enderroqui l’edifici que antigament funcionava com a sitja i que es construeixi en el seu lloc el nou CAP.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li