Vicky Peña, la vella dama que mou els fils, visita El Jardí de Figueres

0
1645

Farrés Brothers i cia. celebra quinze anys dalt dels escenaris amb un espectacle per adults que combina actors i titelles


 

La companyia de teatre familiar Farrés Brothers i cia. celebra 15 anys dalt dels escenaris revisitant el tenebrós univers del dramaturg suís Friedrich Dürrenmatt. Ho fa, però, sense perdre la seva essència: amb un espectacle per a adults d’humor negre, per a una actriu, quatre actors -Xavier Capdet, Ireneu Tranis i Pep i Jordi Farrés-, dos músics _Adrià Bonjoch i Pep Coca, dirigits per Jordi Palet i Puig _ i molts titelles, que arriba aquest divendres, a les 9 del vespre, al teatre municipal El Jardí, de Figueres.

A La visita de la vella dama, Vicky Peña encarna Clara Zachanassian, un personatge irònic i funest, que torna a Güllen, el seu poble natal, per tancar una ferida oberta fa molt de temps. Ha necessitat 45 anys per refer-se, ordir la trama de la venjança i recuperar el seu amor de joventut. Durant aquest temps, ella s’ha enriquit i, curiosament, la ciutat ha caigut en la misèria. Ara, amb una mà de marbre, una cama de fusta i molta set de justícia, torna per passar comptes amb el passat, i a través dels diners, convertirà el poble en un grapat de titelles.

“Un dels reptes que ens proposem és fer conviure en un mateix escenari actors i titelles, d’escala humana, i que el públic ho accepti com a convenció”, explica la companyia, que continua: “Volem que una de les millors actrius del nostre país pugui fer una escena amb un partenaire que és un ninot”. Perquè, de fet, els personatges de Güllen ho són, de ninots: des del moment que Clara arriba al poble, tots els habitants prenen la dimensió de ninots, de titelles que ella manipula per aconseguir el seu objectiu.

Com ja va fer en el seu anterior espectacle, Equilibristes (2011), el primer de la companyia per a adults, amb membres del grup Amants de Lulú, a La visita de la vella dama Farrés Brothers i cia. torna a jugar amb música en directe, a més d’ampliar el nombre d’actors i incorporar dos intèrprets de prestigi com són Vicky Peña i Xavier Capdet vertebrant l’obra.

Segons explica la companyia, “Aquesta vella dama amb una mà de marbre i una cama de fusta fa anys que ens té el cor robat. El punt de partida dramatúrgic que hem pres ens és útil per explicar la història de Dürrenmatt, vorejant camins que ens són propers: el cos, els titelles, el text, l’escenografia com un actor més…”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li