Vi i literatura, a la nova edició de ‘Biblioteques amb DO’

0
1096

La biblioteca Fages de Climent de Figueres serà l’escenari de xerrades, tallers infantils, recitals i espectacles musicals, entre d’altres propostes


La biblioteca Fages de Climent de Figueres se suma, un any més, al projecte Biblioteques amb DO i el mes de juny maridarà els vins de diversos cellers de la comarca que tenen el segell de la DO Empordà amb la literatura. L’equipament oferirà diferents activitats, com ara xerrades, tallers per a mainada, recitals de poemes i música, entre d’altres.

INAUGURACIÓ. Serà dijous, 1 juny, a les 19.30 h amb la conferència Literatura i vi : un maridatge sensorial, a càrrec de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs. Es farà una degustació de vins del Celler Cooperatiu d’Espolla de la DO Empordà. Al llarg de la conferència es farà un recorregut des de les referències clàssiques, avançant per diversos textos al llarg de la història de la literatura, tot citant a nombrosos autors per descobrir les vinculacions amb el món de la pintura, l’òpera i el cinema i veure com es produeix la confluència entre vi i literatura. El Celler Cooperatiu d’Espolla va ser fundat el 1931 i és una de les empreses vinícoles amb més tradició a la comarca de l’Alt Empordà. El trajecte al llarg dels prop de cent anys d’història és el retrat de la transformació d’un poble, Espolla, i d’una activitat, l’elaboració de vi i oli, que encara avui és senyal d’identitat d’aquest racó de l’Alt Empordà. La segona activitat es maridarà amb una degustació de vins del Grup Oliveda de Capmany. També hi serà present el Celler Vinyes d’Olivardots de Capmany. El darrer serà el Celler Pujol Cargo, una empresa familiar amb seu a Masarac.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li