Verónica Medina: ‘El govern municipal aposta fermament en la incorporació del carril bici en alguns sectors’

0
3172

La regidora d’Esports de Roses explica que s’està treballant en un projecte de circuit BTT que s’ubicarà a la zona esportiva


Que n’explicaria de la tradició ciclista al municipi de Roses?
La pràctica del ciclisme a Roses va néixer de l’afició de 4 o 5 amics que es trobaven per fer una volta en bici els caps de setmana, en aquell moment el ciclisme no es considerava com una de les pràctiques esportives més prioritàries. Però aquest esport va anar creixent al llarg dels anys, agafant empenta i molta força, arribant a fundar el Club Ciclista Roses l’any 1993 i comptant actualment amb 113 socis. Ara mateix ens trobem davant una entitat consolidada i amb una nova junta que s’ha proposat reptes molt ambiciosos.

És molt important agrair tots els esforços que fan malgrat la situació actual que vivim causada per la Covid-19, oferint activitats diverses, apostant pera la consolidació d’una «escoleta» que donarà com a fruit el reconeixement del nostre municipi en un futur.

Hi ha el Club Ciclista Roses, que significa aquesta entitat per la vila?
Poder comptar amb la trajectòria esportiva del Club Ciclista Roses ens obre un ventall d’oportunitats a l’hora de plantejar-nos reptes de futur. Per això mateix ser al costat de les entitats esportives del nostre poble és el rol fonamental que hem d’assumir com a administració pública per tirar endavant polítiques esportives innovadores i que fomentin la practica esportiva com a base de salut, de valors humans i de respecte cap al nostre entorn.

Quina és l’aposta de mobilitat que fa el govern municipal pera l’ús de la bicicleta?
El govern municipal aposta fermament per la incorporació del carril bici en determinats sectors del nostre municipi a través d’un Pla de Millora de la Circulació. Ja s’ha executat el primer carril bici paral·lel a la C-260 que dona accés al nostre municipi i properament es farà el segon carril bici a Santa Margarida d’1 km aproximadament. En aquest tram podrem trobar «vies lentes» on la velocitat màxima és de 30 km/h i amb prioritat per a les bicicletes.

Hi ha projectes de futur (a curt, mig o llarg termini) pel que fa al ciclisme?
Si, ara mateix estem treballant en el projecte del circuit BTT, que s’ubicarà a la zona esportiva de Roses, precisament al costat del camp de futbol de La Vinyassa. Aquest projecte inclou també dues sales polivalents que podran ser utilitzades per qualsevol de les entitats esportives de la nostra vila. En aquests espais es podran fer cursos, assemblees, reunions…

Quina ruta ciclista recomanaria fer a l’entorn de Roses?
És molt difícil poder escollir una sola ruta ciclista dins del nostre entorn, ja que la varietat és molt àmplia i depèn molt de la dificultat de la mateixa. Però sense cap mena de dubte, una de les més maques és la ruta que voreja les cales naturals enmig del Parc Natural del Cap de Creus (Roses – Falconera – Cala Murtra – Cala Rostella – Cala Montjoi – Cala La Pelosa, per arribar a Cala Jóncols). A través d’aquesta ruta podem gaudir de l’esport, de la nostra història i de la nostra riquesa natural.


  • Pots descarregar-te el suplement de ciclisme a l’Alt Empordà, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li